Hatalmas a hiány

2024.07.17. 06:45

Baleknak nézi a tatabányaiakat a polgármester Gál Csaba szerint

Gál Csaba a Facebookon vezette le, mi a probléma a tatabányai költségvetéssel. Nem kicsi. Álláspontja szerint 1353 millió forintot kell idén megtakarítani ahhoz, hogy ne menjen csődbe az önkormányzat.

Kemma.hu

Gál Csaba a Facebook-oldalán tette fel a kérdést: baleknak nézi az embereket a polgármester? Mint azt az önkormányzati képviselő írja, a választások után kiderült, hogy hatalmas hiány van Tatabánya költségvetésében. Egészen pontosan 1353 millió forint az az összeg, amit az idén kell megtakarítani ahhoz, hogy ne menjen csődbe az önkormányzat. 

Polgármesterünk teljes beruházási stopot vezetne be (még egy padot, vagy egy szemetest sem lehetne venni...), ezen kívül a tavalyi támogatásból visszavonna 136 milliót a szociális intézettől, de felvetette többek közt a kulturális intézmények (Agora) és a buszközlekedés finanszírozásának csökkentését is

– sorolja a posztban Gál Csaba, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP képviselőinek erőteljes fellépése után a múlt heti javaslatban a buszközlekedéstől való pénzelvonásról letett Szücsné Posztovics Ilona polgármester és az Agorától is „csak” 36 milliót venne el. Továbbra is szerepelt azonban a javaslatban az Egyesített Szociális Intézmények maradványának elvonása, ahol azonban Gál Csaba szerint nagy szükség lenne a forrásra, hiszen a mostani hőségben az idősek otthonában életmentő lehet a légkondicionálás.

Mint azt a képviselő írja, csütörtökön kiderült, hogy a nagy megszorítások a polgármesterre és hivatalára nem vonatkoznak. Jutalmazásra ugyanis jutott bőven forrás.

Jobb helyeken ilyenkor magukon kezdik a spórolást

– fogalmaz a posztban Gál Csaba, aki szerint a város lakói többet érdemelnek ennél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában