Szomorú hír

2024.06.05. 06:40

Nagy a baj Kingával, nem jól reagált a műtétre

Három hete műtötték meg a Kingát. A legújabb hírek szerint a hét sztrókon átesett kislánynak nincsen esélye a gyógyulásra.

Kemma.hu

Nem tudják elvégezni az újabb műtétet Kingán. A hét sztrók után úgy néz ki, hogy Kinga feladta a küzdelmet. Édesanyja, Gabi azonban még bízik a csodában. Mint mondta: anyaként nem tehet mást. 

Három hete műtötték meg a Kingát. A legújabb hírek szerint a hét sztrókon átesett kislánynak nincsen esélye a gyógyulásra.
Kingát a hét sztrók után műtötték meg. A kislány agya azonban már nem bírta felvenni a harcot a súlyos betegséggel 
Fotó: Beküldött

Három hete műtötték meg Kingát a szegedi klinikán. Akkor még úgy volt, hogy két hét múlva még egy műtét vár majd rá. Most azonban úgy néz ki, hogy a második műtétre nincs esély.

A sztrók mindent elpusztított

Kinga hat hónap várakozás után végül Szegedre került, ahol a Moyamoya-szindróma specialistája műtötte meg. Azonban úgy néz ki, hogy túl későn. Hiába a szakértelem, a hét sztrók már olyan károkat okozott a kislány agyában, hogy a műtét sem segített. 
Minden operáció kockázattal jár. Ezt tudták Kinga szülei is, akiknek azonban nem volt választása. A beavatkozás nélkül ugyanis újabb és újabb roham vár Kingára, amiből az egyik egyszer végzetes lehet. A kislány egyetlen esélye a műtét volt, amire sajnos nem úgy reagált a szervezete, mint amire számítottak. Bár az orvos szerint a 10 órás műtét sikeres volt, Kinga állapota azóta sem javult. Jelenleg a Heim Pál Kórház neurológiai osztályán fekszik. 

– A legújabb MR-felvételek szerint az agyának bal oldala teljesen elhalt, azt mondták, hogy sosem fog már többet beszélni és járni. Hogy mikor volt újabb rohama, nem tudjuk. Közben pedig mérhetetlen nagy düh van bennem, hogy az én gyönyörű és okos kislányomnak addig kellett várnia a műtétre, hogy már ne legyen esélye a gyógyulásra – mondta sírva Gabi. Kingának ugyanis a betegség miatt nagyon vékonyak voltak az erei, amik minden egyes rohamtól tovább szűkültek. A szervezetének pedig harcolnia kellett a műtét után, hogy ezek a vékony erek is át tudják venni az agya vérellátását. Sajnos a vizsgálatok szerint ezt a csatát Kinga elvesztette. Három hete csak fekszik és nem tud megmozdulni sem. 

Testbe zárva

– Látom, hogy érti, amit mondok neki. Ha kérem pislog, és ha sír, meg tudom nyugtatni. Mesélek neki és simogatom, amire a szemével reagál és látom, hogy a mesét is figyeli a képernyőn. Azonban nem mozdul. Megpróbáltam felültetni, de nem tartja a fejét. A legszörnyűbb, hogy tehetetlen vagyok és nem mondja el senki, hogy a következő hetekben, hónapokban mire számíthatok. Csak annyit tudok, hogy még pár hétig itt maradunk, amíg beállítják a gyógyszereit, azután hazamehetünk. De, hogy otthon mi lesz, azt már nem tudom – tette hozzá az édesanya, aki minden percét kislánya ágya mellett tölti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában