Választás

2024.06.19. 21:05

Átvette Tata polgármestere a megbízólevelét

A polgármester, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati választások eredményeiről szóló határozatok jogerőre emelkedtek. A választás eredményes volt. Így Tata polgármestere is átvette a következő 5 évre szóló megbízólevelét.

Goletz-DeáK Viktória

A június 9-i választás alapján összesen tizenegy képviselő és a polgármester vehette át már megbízólevelét Tatán. 

A polgármester valamint a települési nemzetiségi önkormányzati választások eredményeiről szóló határozatok jogerőre emelkedtek. A választás eredményes volt. Így Tata polgármestere is átvette a következő 5 évre szóló megbízólevelét.
Tata polgármestere október 1.-től továbbra is Michl József lesz 
Fotó: tata.hu

A város honlapján adtak hírt arról, hogy Tata Város Helyi Választási Bizottságának a polgármester választás eredményét megállapító határozata, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati választások eredményét megállapító határozatai jogerő emelkedtek, így a megbízóleveleket a választási bizottság nevében Vámosi László elnök adta át.

Polgármester:

– Michl József 

Roma nemzetiségi képviselő: 

– Neubauer István Antal 

– Barkócz Csaba 

– Horváth József 

Lengyel nemzetiségi képviselő:

– Borné Mila Lilianna Bozena 

– Murányi Janek k,

– Cselédes Emília

Német nemzetiségi képviselő

– Dr. Schmidtmayer Richárd 

– Stegmayer György 

– Schmidt Mónika 

– Dr. Szabó-Zantleitner Anikó 

– Fohner Zsolt 

Az egyéni választókerületekben és a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselőknek a kompenzációs listás választás eredményének jogerőre emelkedését követő három napon belül kell átadni a megbízólevelet.

A Magyarország Alaptörvényében foglalt rendelkezés szerint a 2019. évi általános választást követően a hivatalban lévő képviselő-testület és polgármester megbízatása 2024. október 1-ig tart. Vagyis a 2024. június 9-én megválasztott polgármester és képviselők megbízatása 2024. október 1-én kezdődik, az új képviselő-testületek alakuló ülésére 2024. október első hetében kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában