Választás után

2024.07.01. 14:16

Oroszlány szenvedi meg a durcit - helyretették a bukott, balos polgármestert

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és a megválasztott városvezető, Takács Károly is reagált a legutóbbi oroszlányi testületi ülésen történtekre. A kormánypárti politikusok szerint a balos polgármester, Lazók Zoltán és közössége politikai ügyet kreált együttműködés helyett.

Kemma.hu

A ciklus utolsó oroszlányi testületi ülése nem kis vihart kavart a bányászvárosban. A baloldalról a semmiből bedobott akkumulátorgyáras szavaztatás, a bölcsődei térítései díjak vagy épp  még mindig zárva tartó uszoda külön-külön is alkalmas az indulatok gerjesztésére, együtt azonban méginkább. A leváltott, de őszig még hatalmon lévő balos polgármester, Lazók Zoltán (OLPK) közösségi oldalán már Czunyiné dr. Bertalan Judit oroszlányi kampányolása mögött is rejtélyes, nagy erőket sejt, mondhatni háttérben meghúzódó kormányzati, fideszes szálat lát, legalábbis erre utalt Facebook-oldalán, míg a megszólított kormánypárti képviselő szerint a balosok sértődöttek és dühösek, mert elbukták a választást, a nyertes, leendő városvezető, Takács Károly szerint pedig annak, hogy vele durcáskodnak, a város látja a kárát.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és a megválasztott városvezető, Takács Károly is reagált a legutóbbi oroszlányi testületi ülésen történtekre. A kormánypárti politikusok szerint a balos polgármester, Lazók Zoltán és közössége politikai ügyet kreált együttműködés helyett.
A Fidesz-KDNP színeiben a város vezetését a kormánypártnak visszaszerző Takács Károly (jobbra) és választáson bukó balos polgármester, Lazók Zoltán 
Fotó: F. P. / Forrás: Kemma.hu

Czunyiné szerint nem heverték ki a vereséget

Kezdjük a sort az akkugyárral. Maga a polgármester, Lazók Zoltán vallotta be az ülésen, hogy nem érkezett olyan megkeresés az önkormányzathoz, amely miatt napirendre kellett volna egy elvi állásfoglalást ellene. A strand újranyitása ugyanakkor nem került terítékre, és a bölcsődei díjak sem. Czunyiné dr. Bertalan Judit szerint az akku-téma egy nemlétező, kreált ügy volt, az ígért „együttműködés jegyében aljas alaptalan rágalmazó támadás”. 

– A meglepődöttségüknek és a jeges zuhanynak, amit a várostól kaptak, jól érezhetően még nem múlt el a hatása. A politikai elemzők szerint a magas részvétel a Fidesznek nem kedvez, különösen nem Oroszlányban.. vagy mégis? Arányaiban és a korábbiakhoz képest magas 48,48 százalékos részvétel mellett a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és képviselő-jelöltjei többséget szereztek – emelte ki az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy sem miniszter sem államtitkár nem kampányolt a városban, ő maga pedig tette, amit lehetőségei, eszközei engedtek. 

A képviselő arra is kitért, hogy mi nem valósult meg abból, amit kért Takács Károly: a már említettek mellett Káptalanfüred kapcsán is kérte, induljon el egy műszaki felmérés. Ez a téma sem került a képviselők elé, hogy tárgyaljanak róla.

A balos polgármester ígért, de nem teljesített

Takács Károly (Fidesz-KDNP) szintén a közösségi oldalán kiemelte: ő nem riad meg attól az irgalmatlan mennyiségű munkától, amit egy város vezetése jelent. Ezért is jelentkezett be a jogerős választási eredmények megszületése után a mostani polgármesterhez, és megfogalmazta a fent említett kéréseit. Állítása szerint elhangzott, hogy nincs akadálya a tárgyalásuknak, mégsem történt ez meg az utolsó testületi ülésen

– Aki ismer, tudja diktálom a tempót, de magam megyek elöl. Nincs idő tétlenkedni, dolgozni kell. Még motiváltabb vagyok, hogy októbertől látható és érezhető legyen a változás városunkban. Azt vállalom, hogy az új képviselő-testület első ülésein ezek napirendre kerülnek. 

Már javában tart a nyár, a kánikula is napi vendég. A strand pedig bezárva. Na ez az, ami leginkább jellemzi tízéves regnálásukat. 

Sok más, a városban élők számára fontos ügyeket is előveszünk. A gazdaságfejlesztési programon pedig már most dolgozunk – emelte ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy gőzerővel készülnek az időközi választásra, hiszen a 4. választókörzetben döntetlennel végződött a június 9-i voksolás: Babai János (OLPK) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) kapott egyenlő számú szavazatot. Az új voksolás szeptember 8-án lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában