Látványosság

2024.06.18. 15:25

Óriáskerékről csodálhatjuk a tájat Tatán

Hatalmas attrakcióval készülnek Tatán a nyáron. A Víz, Zene Virág Fesztivál alatt egy óriáskerékről csodálhatják az érdeklődők a gyönyörű kilátást.

Goletz-DeáK Viktória

Újabb, szó szerint hatalmas látványossággal készülnek idén a Víz Zene Virág (VZV) Fesztiválon a szervezők. Egy harminc méter magas óriáskerék lesz felállítva a Tatai-vár bejárata előtt. 

Hatalmas attrakcióval készülnek Tatán a nyáron. A Víz, Zene Virág Fesztivál alatt egy óriáskerékről csodálhatják az érdeklődők a gyönyörű kilátást.
Az óriáskerék a Tatai-vár bejárata előtt, a régi rendelőintézet parkolójában kap majd helyet
Fotó: 24 Óra/Google Maps

Ahogyan arról korábban portálunk is beszámolt, fesztivált idén a Blue Hill Média Kft. szervezi. Jakab Jácint, a cég ügyvezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy pontosan hol is lesz az óriáskerék és ki, illetve mikor próbálhatja ki. 

Óriáskerék és vidámpark is lesz

– Szerettem volna a tópart környékére valamilyen látványosságot, ami még nem volt Tatán. A harminc méter magas óriáskerékről gyönyörű kilátás lesz a tavakra, illetve a neszmélyi vidéket is megcsodálhatják, akik felülnek rá – mondta az ügyvezető, aki megnyugtatott mindenkit, hogy gondosan kiválasztott helyszínre kerül az óriáskerék.

– Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem a tóparton lesz felállítva az óriáskerék. Figyelembe véve a tájvédelmi környezetet és a látképet úgy döntöttünk, hogy a régi rendelőintézet parkolójában helyezik el, ahol nincsenek vezetékek, sem csatorna – magyarázta Jakab Jácint, aki hozzátette, hogy az óriáskerék a fesztivál ingyenesen látogatható területén lesz, így bárki felülhet rá, ha szeretne. Ráadásul nem csak a fesztivál ideje alatt lehet majd csodálni a magasból a tájat. 

Már hétfő-kedd környékén lezárják a parkolók és elkezdik a munkálatokat. A rendelőintézetbe érkezők a lezárás ideje alatt a művelődési ház parkolóját használhatják majd. Várhatóan csütörtöktől már lehet használni az óriáskereket. Természetesen a fesztivál területén, a lovarda mellett idén is várja majd a szórakozni vágyókat a vidámpark – tette hozzá a szervező, aki azt is elárulta, hogy ha jó visszajelzéseket kapnak, akkor következő években is várja az óriáskerék a fesztiválozókat. 

Az is biztos, hogy szórakozásban nem lesz hiány idén a VZV-n: Ákos nagykoncerttel készül. Pápai Joci, a Wellhello, T. Danny, Desh, a Nox és a Bagossy Brothers is színpadra áll Tatán június utolsó hétvégéjén. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában