Semmelweis-nap

2024.06.28. 20:29

Magyar egészségügy napja Kisbéren

A Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban is ünnepeltek. A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a dolgozókat.

Varga Réka Antónia

Ünnepélyes keretek között tartották meg a magyar egészségügy napját Kisbéren, amely az egészségügyi dolgozók szakmai és emberi megbecsülését hivatott kifejezni. A rendezvényt Dr. Mogyorósi József Gyula, a Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház megbízott igazgatója nyitotta és köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy bár a Semmelweis Nap nem rendelkezik a hagyományos nemzeti ünnepek mély történelmi gyökereivel, jelentősége mégis felbecsülhetetlen. Az esemény ugyanis alkalmat teremt a hivatásuk iránt elkötelezett egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére.

Magyar egészségügy napja Kisbéren
Magyar egészségügy napja Kisbéren (Balról:Sinkovicz Zoltán Kisbér polgármestere, és Dr. Mogyorós József Gyula)
Forrás:  beküldött

Magyar egészségügy napja

Beszédében kitért arra, hogy a jelenlegi egészségügyi rendszer kihívásokkal teli időszakot él át, de a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház továbbra is magas színvonalú ellátást nyújt, és mindent megtesznek azért, hogy a jövőben is biztosítsák ezt a színvonalat. Az ünnep alkalmával nyolc egészségügyi dolgozó vehetett át kitüntetés.

A megbízott igazgató mellett Kisbér polgármestere, Sinkovicz Zoltán és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját.

Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntőjében hangsúlyozta a Semmelweis Nap fontosságát. Megemlítette, hogy bár a magyar egészségügy nehéz időszakot él át, a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház kiemelkedő rehabilitációs tevékenysége messze földön híres. Mint fogalmazott, a kórház szakmai munkája és az ott dolgozók elkötelezettsége példaértékű. Kiemelte, hogy a megyei ellátás átszervezése új kihívásokat hozott, de biztosította a jelenlévőket, hogy mindent megtesznek a magas színvonalú betegellátás fenntartása érdekében. Végezetül köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak áldozatos munkájukért és elkötelezettségükért. 

Büszke vagyok önökre, mert messze híres a kisbéri kórház rehabilitációs tevékenysége és az a szakmai munka, ami itt folyik.

Az ünnepség keretein belül hárman a kisbéri önkormányzattól , öten pedig a szakkórháztól vehettek át kitüntetést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában