Haraszt-hegy

2024.06.18. 12:08

Nagyot szólt az idei piknik

Az idén is több százan döntöttek úgy, hogy belakják a hétvégén Oroszlány egyik nevezetes pontját, ahol több mint húsz állomáson várták a feladatok az érdeklődőket. Ez volt a harmadik Haraszt-hegyi piknik, számokban.

Kemma.hu

Három éve szervezi meg az Oroszlány Barátainak Köre a város civil szervezeteinek összefogásával a Haraszt-hegyi pikniket, ami több szempontból is különlegesnek bizonyult az idén.

Haraszt-hegyi piknik Oroszlányban
A Haraszt-hegyi piknik állomásai között hangszersimogató is várta az érdeklődőket
Fotó: oroszlany.hu / Forrás:  Beküldött

Egyrészt a szervezésben volt tetten érhető a változás, bár ez volt a kevésbé látványos programelem volt. Az már annál inkább szembetűnt, hogy a néhány méterrel odébb felhúzott Eb szurkolói sátor a délutáni mérkőzések idejére megtelt, és e  piknikre érkező családok számában is megmutatkozott.

Mindettől függetlenül több mint száz gyerek járta végig az állomásokat, hogy pecséteket gyűjtsenek, amelyeket azután ugráló-várra, gokartozásra, édességekre, vagy buborékfújóra váltsanak be. Az állomásokon a civil szervezetek képviselői fogadták a programra kilátogatókat és olyan feladatokat kellett teljesíteniük, mint a kincsvadászat, nudli-gyúrás, robotprogramozás, helytörténeti totók és csillámtetkózás.

Sportos feladatokból sem volt hiány: volt amerikai foci, karate és röplabda, de a kosárlabdát és a  KRESZ pályát is kipróbálhatták az érdeklődők. A piknik erejéig készenlétben állt egy rendőrautó, ami várta aktuális sofőrjeit. Számos tűzoltó feladatot lehetett kipróbálni, de képfelismerésben is próbára tehették tudásukat az érdeklődők.

Haraszt-hegyi piknik Oroszlányban
Remek kísérőprogramok voltak: például bólyák között szlalomozhattak a kicsik
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

Az eseményre a város szlovák partnertelepüléseiről: Gútáról, Galántáról, Vágsellyéről és Észak-Komáromból is érkeztek gyerekek. A rendezvény végén felvidéki és magyar néptáncosok is bemutatkoztak, a vendégek pedig egy különleges ajándékkal: az oroszlányi gyerekek rajzaiból és szövegeiből összeállított kiadvánnyal, no és sok-sok élménnyel térhettek haza.

Csaknem nyolcszázan jöttek ki a természetbe, ki pléddel, ki némi harapnivalót rejtő kosárral a kezében érkezett, minden másról pedig a városi civil szervezetek és vállalkozók gondoskodtak. Az idei rendezvény egyik érdekessége volt, hogy a művelődési központ programjával, a Napfény Karnevállal olvadt össze a piknik, de még az önkormányzat is kivette részét a feladatokból. Szerencsére minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzék magukat a résztvevők. Maci Laci is kilátogatott volna a programterv szerint, de fontosabb elfoglaltsága akadt. 

Haraszt-hegyi piknik Oroszlányban
Jól csúszott a zsíros kenyér ...
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

Hogy mit hagyott ki? Például Bársony Bianka zumbaóráját, miközben a Digitális Tudásközpont képviselőivel is lehetett találkozni. A teljesség igénye nélkül a Hamvas Béla Gimnázium diákjai, valamint a Nyugdíjas Értelmiségi Klub és a Hölgyklub tagjai is kivették részüket a programokból.

Haraszt-hegyi piknik és összefogás

Miként az eddigi években, most sem volt másként. Az önkéntes tűzoltók ügyességi feladatokkal és habpartival kedveskedtek az arra járóknak. Az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar hangszersimogatót tartott, a Veolia cégcsoport képviselői a membrángyártás folyamatáról beszéltek, mellettük még sok-sok önkéntes is kitelepült a hegyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában