Élmények, összefogással

2022.06.12. 18:52

Képeken az oroszlányi Haraszt-hegyi piknik, ahol még Maci Laci is ott volt

Csaknem nyolcszázan fordultak meg a hétvégén a Haraszt-hegyre szervezett pikniken, ami több mint 30 civil szervezet és vállalkozó közös programja volt.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az elmúlt napok időjárását tekintve megkönnyebbülhettek a szervezők, ugyanis a napokon át tartó esős időjárást szombaton verőfényes napsütés váltotta fel. Ugyan a Haraszt-hegy néhol felázott talaja miatt a KRESZ-pályát pár méterrel odébb kellett „felhúzni”, de ezenkívül semmi sem akadályozta a szombat délutáni programsort. 

Csaknem nyolcszázan jöttek ki a természetbe, ki pléddel, ki némi harapnivalót rejtő kosárral a kezében érkezett, minden másról pedig a városi civil szervezetek és vállalkozók gondoskodtak. Húsz állomáson lehetett játékos feladatokért cserébe pecsétet gyűjteni a gyermekeknek.

A teljesség igénye nélkül, kipróbálhatták az elektromos háromkerekű riksákat. A csodajárgányok egy városi kör megtételére vállalkoztak, a sportcsarnoktól indultak. Torma Lajoséknál egy óra leforgása alatt már több mint hatvanan regisztráltak.

Haraszt-hegyi Piknik Oroszlány
A Zöld Ász Kft. jóvoltából elektromos quadokat is kipróbálhattak a gyerekek a szombati piknik alkalmából  (Forrás: Novotni Ákos / 24 Óra)

Egy másik állomáson, a zeneiskola és a Bányász Zenekar képviselői hangszer­simogatóval készültek, a szlovákok a nudlifőzés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket, a Hamvas Béla Gimnázium standjánál pedig csillámtetoválások készültek.

Kétszázhatvan gyermek teljesítette sikeresen az állomásokat - Deés Szilvia főszervező elmondta, a Közművelődési kerekasztal kezdeményezésére, a Baráti Kör koordinálásával, önkormányzati pályázati támogatással és több, mint 30 oroszlányi civil szervezet és vállalkozás sok-sok önkéntes munkájával jött létre a rendezvény, amelyre a városban már régen volt példa. Összesen 260 gyermek teljesítette az állomásokat, ajándékba baseballsapkát és buborékfújót kaptak. 

Sportos programokból sem volt hiány: amerikai foci, karate és kosárpálya, valamint súlyemelés várta az érdeklődőket, a Zöld Ász Kft. jóvoltából pedig elektromos quadok is várták aktuális sofőrjeiket.

Haraszt-hegyi Piknik Oroszlány
Dallos Zoltán és csapata is fellépett a szoborszínpadon (Forrás: Novotni Ákos / 24 Óra)

Volt rendőrségi bűnmegelőzési totó, az Álomklub standja a táplálkozás témakörét járta be, a katlanban kutyásbemutató népszerűsítette a felelős állattartást, míg az ipari park egyik cége is kitelepült. A Suez állomáson a membrángyártás folyamatáról beszéltek, a Hölgyklub tagjai pedig kincskeresőket avattak.

Kulturális programokból sem volt hiány: zumbázni hívtak, fellépett a Bránička szlovák táncegyüttes és Dallos Zoltán vezette színjátszósok jóvoltából musical­slágerekkel telt meg a szoborszínpad. Bános Roxánáéknál lehetett a szomjat csillapítani, de az üres gyomorral érkezőket is finom falatok várták a „hegy lábánál”. Arrébb Tyukodi József, az önkéntes tűzoltók elnöke segített az ügyességi pályán, majd habpartit szerveztek a lánglovagok. Valóban sikerült belakni a hegyet, több százan döntöttek úgy, hogy kilátogatnak a délután folyamán és végül Maci Laci-fotózással zárják a napot a víztoronynál. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában