Választás

2024.06.08. 18:03

Sejtelmesen üzent a szavazóinak Dobrev Klára Tatán

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője Tatán járt szombaton délután. Dobrev Klára a választás előtti napon tartott beszédet az Építők parkban, mintegy tíz percet időzött a városban.

Goletz-DeáK Viktória

Mintegy ötvenen várták Dobrev Klárát, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetőjét Tatán az Építők parkban a választás előtti napon, szombat délután. Az EP-jelölt meglepően pontosan érkezett ahhoz képest, hogy a 36 órás kampányzáró körútján összesen 20 településre megy el. Tata volt a 18. állomása. 

Dobrev Klára országjáró kampány Tata
A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője Tatán járt szombaton délután. Dobrev Klára a választás előtti napon tartott beszédet az Építők parkban Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Öleléssel és puszival köszöntötte a rá várakozókat Dobrev Klára, aki annak ellenére érkezett Tatára, hogy idén nem indul a DK színeiben polgármesterjelölt Tatán. 

Dobrev szerint Tatán is van még esély

– Tegnap reggel hat órakor indultunk, hogy az egész országot bejárjuk. És nem azt csináltuk, hogy a legnagyobb városokba mentünk. Mert ott az ellenzék már 5 évvel ezelőtt is győzött, hanem inkább kisebb városokba mentünk – köszöntötte Dobrev az egybegyűlteket, aki szerint most ők az egyetlen ellenzéki erő az országban. 

– Esküszöm, hogy inkább szurkolok már a Momentumnak, nem gondoltam volna, mert politikai ellenfelek vagyunk. Velünk szemben ezen a választáson van három jobboldali párt, akik mind gyengébb Európát akarnak. Szisztematikus munka kezdődött az elmúlt fél évben a baloldal eltüntetésére – szögezte le a listavezető, aki szerint Tatán is van esélye még az ellenzéknek: "vasárnap polgármestert választunk, és persze ez Tatabányán könnyű és Tatán is szerintem rendben lesz ez a dolog."

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője Tatán járt szombaton délután. Dobrev Klára a választás előtti napon tartott beszédet az Építők parkban.
Az EP jelölt  a 36 órás kampányzáró körútján összesen 20 településre megy el. Tata volt a 18. állomása. 
Fotó: Z.M. / Forrás: 24 Óra

A Kemma.hu újságírója a listavezető beszéde végén szerette volna megkérdezni, hogy melyik tatai szervezetre gondolt. Ugyanis tudomásunk szerint a Mi Hazánkon kívül két független polgármesterjelölt indult a posztért. Bár egyeztettünk a kérdésről Dobrev kommunikációs munkatársával, azt mégse tehettük fel a jelöltnek. Amikor szerettünk volna a listavezetőhöz odamenni, az egyik hölgy azt állította, hogy úgy meglöktük szándékosan, hogy majdnem elesett. Majd Dobrev testőre jött hozzánk már kedvesebben és sietségre hivatkozva küldött el bennünket. Így sajnos nem tudjuk elmondani a DK tatai szimpatizánsainak, hogy kire is kellene behúzniuk az ikszet vasárnap, ha azt szeretnék, hogy a baloldal nyerjen.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában