Jubileum

2024.06.30. 10:47

Fotókon a nagy ünnepség: 100 éves lett a Bábolnai Sportegyesület

Jeles napot ünnepeltek szombaton Bábolnán: a helyi sportegyesület ugyanis kereken 100 éves lett idén.

Kemma.hu

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be a hírről, hogy jelentős mérföldkőhöz érkezett a Bábolnai Sportegyesület, hiszen idén ünnepli fennállásának 100. esztendejét. Mint írta, a jeles évfordulót jó hangulatú egész napos programmal ünnepelte meg az egyesület.

Hajrá, Bábolna SE! Hajrá, Bábolna!

– zárta posztját Czunyiné dr. Bertalan Judit, amelyben rengeteg fotót is megosztott az ünnepségről.

A rendezvény keretében gálamérkőzést is rendeztek, a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő csapathoz az élvonalbeli Fehérvár FC látogatott el. A Fejér megyei együttes honlapján megemlítették azt is, hogy a Bábolnával ugyan még sosem játszottak történetünk során, de a bábolnai sporttelepen már pályára léptek, méghozzá 1977. augusztus 11-én a Balaton-kupában, akkor 4-1-re legyőzték a Tatabányát Tiber duplájával, valamint Szabó és Burcsa találataival.

Megemlítették a fehérváriak azt is, hogy szombati ellenfelük fénykorát az 1975/76-os szezonban, valamint 1978 és 1982 között élte, ekkor az NB II-ben játszott a Bábolna.

A gálameccsen az NBI-es csapat 5-0-s félidő után 9-0-ra győzött. A hazaiak egyszer, míg a piros-kékek 25-ször célozták meg a kaput. A Fehérvár csapatából Gradisar és Kovács kétszer-kétszer, Schön, Katona, Csongvai, Berki és Simut egyszer-egyszer talált a hálóba.

A rendezvény meghívóján az is szerepelt, hogy a gálamérkőzéssel párhuzamosan az Európai Unió működése, különösképpen az Európai Parlamentre fókuszálva, illetve Magyarország és az Európai Unió kapcsolata címmel tartottak előadásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában