Programajánló

2024.04.25. 19:50

Nem hagyunk unatkozni! – íme a 8 legjobb program a hétvégére

Tudod már, mit csinálsz ezen a hétvégén? Mi igen! Mutatjuk hozzá a legjobb programokat szerte Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Jön a Komáromi napok!

Április 26. és Május 1. között újra 1 történet, 2 város, 3 nap fesztivál: a Komáromi Napok! Határtalan szórakozást, sok koncertet, családi programokat, finom ételeket, kiváló borokat ígérnek a szervezők a komáromi Jókai Ligetbe és észak-komáromba, a Klapka-térre látogatóknak.

Alkossunk maradandót!

Minden hónap utolsó szombatján, így április 27-én is a Varázskapu Kézműves Játszóház várja a kicsiket és a nagyokat egy kis közös kézműveskedésre a tatai Kőfaragó házba (Fazekas u. 62.). A 10 órakor kezdődő programra a belépés díjtalan.

Kirándulás jó társaságban!

Bábolnáról, a körforgalom melletti parkolóból indul április 27-én, szombaton 8 órakor az a túra, amelynek résztvevői a Pilis nyugati lejtőit keresik fel. A túra a megszokottakhoz képest kissé nehezebb lesz a szervezők szerint, ám a római kori emlékek, hangulatos pincesor, pálos kolostor romjainak látványa miatt érdemes végig járni az utat.

Az út mentén kimeredő szirteknél megállít a Gerecsére, a Dorogi-medencére nyíló panoráma látványa. Talán észre sem vesszük az emelkedők, lejtők kihívásait. Út közben betekintünk a Pilis gyomrába, a Csévi-barlang belsejébe is. Bükk, majd gyertyán erdő, fenyőkkel vegyített tölgyes, kiemelkedő - a Pilis-tetőre néző - szirtek kísérik utunkat. Cséven, a ránk váró autóbuszunknál zárul túránk.

– fogalmaznak a szervezők.

Autók múltból és jelenből

A tavasz egyik legkedveltebb, és legjobban várt programsorozatát rendezik meg április 27-28. között Esztergomban. Az Akkor és Most Jármű Expo - Veterán és új járművek Kiállítása és Zenei Fesztivál a Rugby Club Hotel területén lesz. A járműkiállítás szombaton 10-20 óráig, vasárnap pedig 10-18 óráig várja az autók, motorok szerelmeseit. A díjtalanul látogatható rendezvényen szombaton 20.30-tól a Ladánybene27, vasárnap 20-30-tól pedig  Radics Gigi lép fel.

Pezsgőzzünk nyílt napon!

Április 27-én, szombaton újra nyílt nap lesz a tatai Pezsgőgyárban. A 10 órakor kezdődő 1,5-2 órás sétán 1-2 pezsgő kóstolása mellett a résztvevők megismerhetik az épület történetét és azt, hogy hogyan lett sörgyárból étterem, a tatai lovas sport egyik központja, majd francia mintára létrehozott pezsgőgyár. Megtudhatják azt is, hogy Fellner Jakab milyen egyedülálló barokk építészeti megoldásokat valósított meg az épületben, továbbá, hogy hogyan készült az épületben a francia minta alapján a híres tatai pezsgő és hogyan készült most, manufakturális keretek között. Az esemény 14 év alatt ingyenes. Jegyeket csak elővételben lehet váltani, és az eseményre legfeljebb 50 jegyet értékesítenek.

Kutya jó buli lesz!

Április 27-én, szombaton 13.30-tól díjmentes tavaszi kutyás nyitóbulit szervez a The Dog Life Kutyás Élményközpont. A tavaszköszöntő esemény résztvevői a nagy kutyás bandázáson túl megismerkedhetnek a kutyákkal, edzővel és a csapattársakkal), kipróbálhatják az agilityit edzői segítséggel. Lesz gazdi-kutya közös ügyességi verseny, trükk tanulás és finom bográcsgulyás (alternatív finomságok is).

Backyard Ultra Esztergom 2024

Láttál már durvát? Láttál már versenyt az utolsó emberig? Ez a megmérettetés április 27-én 10 órakor kezdődik. A táv 0 és végtelen között lesz valahol. Kinek mennyi, de aki célba ér a következő rajtig, versenyben marad.

A VERSENY vége: 2024.04.27-28-29-30… még nem tudjuk. Az utolsó pályán maradó férfi és női versenyző a győztes!

– írják a szervezők a hivatalos Backyard Ultra versenyről, amelyen a 6706 méteres pályán óránként 1 kör teljesítendő.

A kevésbé megszállottaknak lesz maraton és páros maraton, 6-os váltó, 3 órás Backyard Mini, 6 órás Backyard FiX is. A rajt és cél zóna a Prímás-sziget, Franka Pályáján lesz. Ha látni akarsz egy igazi küzdelmet, az állóképesség próbáját, ott a helyed.

 

+1 Kimozdulhatsz a kisbabáddal!

Ha beszélgetésre vágysz, vagy szeretnéd, hogy gyerkőcöd más gyerekekkel is találkozzon, kedden 9-11 óráig, így április 30-án is irány a DOCK közösségi játszóház. Jó hangulatra és kötetlen beszélgetésekre számíthatsz, miközben a gyerkőcödre sok sok játék és játszótársak várnak. A program díjmentes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában