Búcsúztatás

2024.05.04. 15:45

Nemes felajánlást tett a végzősöknek az esztergomi polgármester

A bizonytalan időjárási helyzet miatt elhalasztották a csütörtök estére meghirdetett rendezvényt. A esztergomi közös ballagást május 25-én pótolják, sőt aznap egy estére még az Aquasziget élményfürdő is csak a fiataloké lesz.

Walczer Patrik

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere közösségi oldalán csütörtökön kora este oldalán jelentette be, hogy elmarad a május 2-ra tervezett közös ballagás.

A bizonytalan időjárási helyzet miatt elhalasztották a csütörtök estére meghirdetett rendezvényt. A esztergomi közös ballagást május 25-én pótolják, sőt aznap egy estére még az Aquasziget élményfürdő is csak a fiataloké lesz.
Bár a közös ballagás elmaradt, néhány iskola diákjai mégis összegyűltek a Széchenyi téren. Hernádi Ádám is kiment és egyeztetett a tanulókkal.
Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

Az időjárásra való tekintettel döntöttek az elhalasztásról, hiszen felhőszakadás és zivatar kialakulásának veszélye miatt elsőfokú riasztás volt érvényben. Bár a rendezvényt nem tartották meg, így is volt több mint száz diák, akik dalolva odasétáltak a térre és közösen búcsúztak a középiskolás évektől.

Minderről Hernádi Ádám is értesült, aki kiment végül a diákokhoz. Közösségi oldalán a következőt írta: „Kedves Diákok! Az időjárásra nem lehetünk hatással, de amikor megtudtam, hogy többen mégis kijöttetek a térre, tudtam, hogy ott a helyem köztetek! Bízom benne, hogy sikerült megbeszélnünk a történteket. A felelős döntések mindig nehéz döntések, de a Ti biztonságotok mindig az első lesz, akkor is ha ez nem népszerű.”

Új, ballagáshoz köthető hagyomány is születhet

Esztergom polgármestere közösségi oldalán ígéretet tett arról, hogy bepótolják a közös ballagást és azt is megírta, hogy az Aquasziget élményfürdőben azon az estén a fiatalokat egy fergeteges buli várja majd. Utóbbiból akár még egy olyan hagyomány is születhet, ami a ballagókhoz köthető.

Hernádi Ádám megköszönte a találkozást azoknak, akik végül mégis kimentek a térre, és megköszönte azok megértését is, akik pedig otthon maradtak. Bejegyzése végén sok sikert kívánt mindenkinek a vizsgákhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában