Hirdetés

2024.04.26. 12:32

Gépkocsivezető, kamionos, áruszállító – tényleg olyan jól lehet keresni az iparágban?

A szállítmányozási területeken állást kereső hazai és belföldi sofőrök számára manapság igen sok a lehetőség. Arról pedig gyakran hallani, hogy egyes pozíciókban, például mint a nemzetközi színtérre is evező kamionosok, igencsak jók a kereseti lehetőségek. Így vagy úgy, ma Magyarország egész területén, így vidéken is találhatunk munkát a szállítás-fuvarozás területén.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Állások a szállítás-fuvarozás területén Baján

Baja, mint a legdélibb dunai átkelőhely hazánkban, igazi közlekedési csomópont. Ennek eredményeképpen több logisztikai központ és raktár is található környezetében. Így pedig a szállítás-fuvarozás területén munkát keresők bőven válogathatnak az állások között – például a https://bajaallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas linkre kattintva!

Mennyit lehet keresni és mi kell az elhelyezkedéshez?

Általában a kamionosok kereseti lehetőségeit szokták kiemelni, nem is véletlenül. Ők azok, akik a legnagyobb rakománnyal, éjjel-nappal, hóban-esőben is mennek előre a következő állomásig. Otthonuktól, a családjuktól is távol vannak hosszú hetekig, akár hónapokig. Többek között ezért is kiemelkedő a bérezésük, bőven az átlag felett, sőt, annak akár kétszeresét, háromszorosát is megkereshetik. De szükség lesz a C+E jogosítvány letételére, a GKI-vizsgára vagy épp a nyelvtudásra is – a külföldön való boldoguláshoz.

Egy áruszállító vagy gépkocsivezető számára elegendő lehet a B-kategóriás jogosítvány és például a kisteherautós gyakorlat, neki például a kiszállítandó árukat kell felrakodnia a kocsira, elvégezni az adminisztrációt és eljuttatni a boltokba, megrendelőkhöz az árukat. Itt viszont megvan az az előny, hogy az ember A pontból indul el reggel, és ugyanoda ér vissza.

Mit hoz a jövő a szállítmányozásban dolgozók számára?

Az biztos, hogy a szállítmányozás területe egyre több és több energiát követel meg a vállalatok részéről is, ahogy nő a kereslet szerte a világban. Persze az önvezető kamionok sincsenek olyan messze, mint hinnénk. Az viszont azért olyan közel sem, hogy ezek szeljék át egész Európát és a kamionosok, sofőrök munkáját teljes egészében leváltsák. Aki tehát e téren szeretne munkát vállalni, még hosszú távra tervezhet. Sőt, a megszerzett tapasztalattal és nyelvtudással akár később másféle logisztikai pozíciókat is meg lehet pályázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában