2024.03.28. 19:10
Húsvéti recept: íme, a tökéletes töltött tojás
Mi az? Pirítóssal, kaláccsal, reggelire, uzsonnára is tökéletes, a húsvéti ünnepi asztalról pedig nem hiányozhat. Naná, hogy a töltött tojás!
A húsvétra hangolva a Mindmegette gyűjteményéből ezúttal a töltött tojás receptjét hoztuk el olvasóinknak. Nem csak ilyenkor érdemes azonban elkészíteni, hiszen a tojás remek fehérje- és aminosavforrás. Teljes értékű fehérjéket tartalmaz, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezenkívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A-, B12-, D- és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint.
Húsvét táján különösen sokat fogyaszthatunk belőle: a sonka mellé tálalva vagy az ünnepi szendvics feltétjeként.
Recept: így készül a töltött tojás
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- fél vöröshagyma
- fél citrom leve
- fél csokor petrezselyem
- 1 tesákanál ecet
- só
- bors
Elkészítés: