Közgyűlés

2023.12.09. 13:00

Fa és ágak, Maci csapat és Szőlő új fákkal

A nyergesújfalui önkormányzati képviselők legutóbbi ülésén a napirend megszokott eleme volt Mihelik Magdolna polgármester tájékoztatója a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az előző testületi ülés óta eltelt időszak eseményeiről.

Fenyvesi Károly

A városvezető többek közt jelezte, hogy a város tulajdonában lévő, főutcai Kernstok-villa ingatlanon álló platánfa károkat okozott a szomszédos házban. A károk megtérítéséről az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a ház tulajdonosaival. És ha már károk. Közterületen álló fa ágai ráestek egy kft. gépjárművére. A kárrendezési folyamatban az önkormányzat 2,7 millió forintot volt kénytelen átutalni az illetékes biztosító cégnek.

A városi Bóbita Óvoda és Bölcsőde székhely intézményének vezetője megkapta az értesítést arról, hogy a nagycsoportosok Maci csapatának eddigi létszámát húsz százalékkal túl lehet lépni. A Szőlő utcában található önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésével kapcsolatos pályázati felhívás már a város honlapján olvasható, illetve a városháza hirdetőtábláján is tanulmányozható lett.

Az események sorában Mihelik Magdolna polgármester Fleith Péterné önkormányzati képviselővel a halottak napja alkalmából koszorút helyezett el a helyi díszpolgárok Padányi téri emléktáblájánál és a temetőben a II. világháborúban elesett katonák síremlékeinél. Megtörtént a feladatra képviselő-testületi döntéssel bizalmat kapott helyi választási bizottsági tagok és póttagok eskütétele. Az általános iskola negyedik osztályosai a városházát képviselők, illetve a Zoltek Zrt. több vezető munkatársainak csoportjával elkezdték a cégtől kapott 150 fa közterületi telepítését. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában