Újabb tatabányai aranyérem

2024.07.04. 20:06

Káprázatos úszással aranyérmes a Jackl Vivien-féle váltó

A magyar női 4x200 méteres gyorsváltó aranyérmet nyert a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A váltó tagja volt a mindössze 15 éves tatabányai csodatini Jackl Vivien, aki második aranyát szerezte Litvániában.

Luter Márk

A vilniusi junior úszó Európa-bajnokság harmadik napján is született magyar érem, miután a Szabó Lilla, Molnár Dóra, Jackl Vivien és Ábrahám Minna alkotta 4x200 méteres női gyorsváltó 8:01.11 perces idővel megvédte címét. A tatabányai csodalány, Jackl Vivien a harmadik érmét szerezte a litvániai korosztályos kontinensviadalon.

Jackl Vivien aranyérmet szerzett a női 4x200 méteres gyors váltó tagjaként a vilniusi junior úszó Eb-n
Jackl Vivien aranyérmet szerzett a női 4x200 méteres gyors váltó tagjaként a vilniusi junior úszó Eb-n
Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott/Facebook

Jackl Vivien remek úszással felhozta a dobogóra a magyar stafétát 

Az 1500 gyorson felnőtt Európa-bajnok, a sokak által Egerszegi Krisztina utódjának is kikiáltott Jackl Vivien a negyedik helyen vette át a stafétát Molnár Dórától, a tatabányai csodaúszó remek úszással (2:01.22) másodikként adta tovább a váltót a 200 gyors győztesének, Ábrahám Minnának, aki élete egyik legjobbját úszva (1:57.05) lehajrázta az olasz befutóemberét, így a Pádár Nikolett nélkül felálló magyar váltó 2021 óta sorozatban negyedszer is megnyerte a 4x200 gyors versenyszámot a junior úszó Eb-n.

A kvartettből Molnár, Jackl és Ábrahám kijutott a július 27-én kezdődő párizsi olimpiára, míg a váltó nyitó embereként úszó, 2009-es születésű Szabó karrierje során először állhatott fel junior világversenyen a dobogó legfelső fokára.

Nem vár könnyű folytatás a tatabányai csodatinire

A viadal pénteken folytatódik, a tatabányai csodaúszó Jackl Vivien kőkemény délelőtti program elé néz, hiszen 200 pillangó mellett 800 gyorson is rajthoz áll a junior úszó Eb-n, ráadásul a két futam között egy órányi pihenőideje sem lesz!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában