Díj

2023.11.10. 16:00

Elismerést kaptak a Richtertől a kémiatanárok

Albertné Gávris Éva, Bárány Zsolt Béla, Kalydi György és Terjékiné Tóth Edit Aranka pedagógusok kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként vehették át a közelmúltban a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián – közölte a Richter Gedeon Nyrt.

Walczer Patrik

A díjazottak

Forrás: Richter Gedeon Nyrt./Facebook

Fotó: Bodó Gábor

A vállalat tájékoztatása szerint a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente azokat az általános- és középiskolai kémiatanárokat díjazza, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez. Tanári hivatásuk során pedig kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására. 

A közleményben úgy fogalmaznak: a vállalat – mint hazánk legnagyobb innovációs bázisa – kifejezetten fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ennek jegyében kiemelten támogatják a természettudományos közoktatást és élénk figyelemmel kíséri annak helyzetét, hiszen a cég szerint a társadalom és a cég jövője nagymértékben függ ennek színvonalától. Ebben a szellemben és ezzel a céllal ítélik oda a kémiatanároknak a rangos elismerést, valamint a személyenként egymillió forinttal járó díjat. 

Albertné Gávris Éva a Budapest V. kerületi Hild József Általános Iskola, Bárány Zsolt Béla a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium, Kalydi György a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, míg Terjékiné Tóth Edit Aranka a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum pedagógusa. 

A minap egy tatai pedagógust is elismertek. Dr. Szeidemann Ákos, az Eötvös-gimnázium fizika-kémia tanára az MTA Pedagógus Kutatói Díjat vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában