Kemma.hu videó

2023.09.10. 12:35

Látványos motoros felvonulással és utcabállal köszöntötték az őszt Szákszenden +videó, fotók

Rendhagyó bejelentéssel kezdődött a szákszendi Őszköszöntő mulatság, ám előtte motoros felvonulás volt, később pedig bemutatkoztak a helyi és a környék kulturális csoportjai.

Kemma.hu

Jól mulattak a szákszendiek az őszköszöntőn

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Látványos és benzingőzös felvonulással kezdődött a település őszköszöntő fesztiválja: 35 motor járta végig az evangélikus templom és a faluház közötti útszakaszt. Jöttek kétkeréken a környező településekről: Tatabányáról, Oroszlányból és Székesfehérvárról is, no meg persze a házigazdák, a szákszendiek is képviseltették magukat. A teljesség igénye nélkül volt Cruiser, Yamaha, Honda, BMW és Kawasaki is, túra, valamint chopper motorok is érkeztek szép számmal a falubeliek legnagyobb örömére.

Az idei volt a második alkalom, hogy a motorosok nyitották a fesztivált, de Barota Róbert reményei szerint nem is az utolsó. A programelem főszervezője, aki egyben önkormányzati képviselő is, elmondta, a nagy érdeklődés miatt már most megkapták a 2024-es szóbeli meghívót a motorosok.

Ezt követte a hivatalos megnyitó. Papp Attila Csaba polgármester mindenkinek jó szórakozást kívánt, de egy fontos és aktuális beruházásról is szólt, mielőtt még ünneplő útjára engedte volna a szákszendi tömeget.
– Az önkormányzat 3,5 millió forintot fordított a hivatal mögötti játszótér felújítására. Nagy örömömre szolgál, hogy átadhatom a korszerű hintát, csúszdát és mászófalat, továbbá a homokozót is az apróságoknak, amelyet a mai naptól kezdve hivatalosan is birtokba vehetnek a gyerekek – mondta.

A bölcsőde jótékonysági vásárt tartott: palacsintával és gyümölcssalátával készültek a sátorban. Klestenitzné Beke Ildikó, az intézmény szakmai vezetője és kisgyermek nevelője elmondta, ez már a harmadik alakalom, hogy egy Down-szindrómás kisfiú fejlesztő játékaira gyűjtenek és nagyon bízik a közösség összetartó erejében.

A szociális szféra is képviseltette magát, az idősek nappali ellátását biztosító intézményétől is jöttek és árulták portékáikat a nyugdíjasok. Egyebek mellett hímzett és gravírozott kincsekre lehetett bukkanni a standjukon, ahol becsületkassza működött. Ahogy pedig megkívánja a hagyomány, az idén is sok-sok tányér pörkölt főtt a faluház tövében, amivel mindenki jól lakhatott.

További ünneplésre adott okot a Szákszendi Tánccsoport, Szabó-Kánya Bettina és Müller Bence vezetésével. Majd bemutatkoztak a bokodi kerékpárosok, volt Kangoo bemutató, sorverseny a futballpályán, Mongoose koncert, Szákszend és Ács öregfiúk futballmérkőzés, végül utcabál, amin az Elektron Band húzta a talpalávalót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában