Rendőrségi beszámoló

2023.07.01. 08:42

Kevesebb baleset, több halálos sérülés volt 2022-ben Tatabányán

Kevesebb volt a baleset, valamelyest csökkent a súlyos sérülések száma is, ugyanakkor tavaly ismét történt halálos kimenetelű szerencsétlenség Tatabánya útjain.

Kemma.hu

Tavaly halálos baleset is történt a megyeszékhely útjain

A megyeszékhely rendőrkapitánysága által készített tavalyi évre vonatkozó beszámoló vegyes képet fest a közlekedési balesetekről. Tatabánya földrajzi fekvése, a közeli főváros, valamint nagyvárosok (Győr, Székesfehérvár), az M1 -es autópálya és az országhatár közelsége miatt jelentős járműforgalmat bonyolít le. A gépjárműállomány az országos trendnek megfelelően a megyeszékhelyen is folyamatosan emelkedik, az utak egyre zsúfoltabbak, különösen a délelőtti és délután időszakban, a munkába, iskolákba igyekvőknek köszönhetően.

Ehhez képest a személyi sérüléssel járó balesetek száma szerencsére ismét csökkent a város útjain a 2021. évhez képest 8,8 százalékkal, 80-ról 73-ra. Csökkent a közúti szerencsétlenségben szerzett súlyos sérülések száma is (26-ról 21-re), ahogy a könnyű sérülteké is, 54-ről 50-re. 

Ám a halálos balesetek esetében nem sikerült megismételni a 2021-es év mutatóit, amikor egyetlen egy ilyen eset sem történt, hiszen 2022-ben ketten hunytak el közlekedési balesetben a megyeszékhely útjain.

Természetesen a fenti adatok nem csak a tatabányai autósokra vonatkoznak, hiszen a megyei jogú város útjai jelentős tranzit forgalmat bonyolítanak le. A város belterületén, a mellékutakon a forgalom intenzitása széles skálán mozog. Vannak meglehetősen frekventált szakaszok, és találni szinte forgalom nélküli mellékutakat is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában