beruházás

2019.01.18. 07:42

Minibölcsőde, valamint Szociális és Gyermekjóléti Központ „épül” hamarosan Szákszenden

Szákszend életében három jelentősebb beruházásról ejtettünk szót, amikor László Kálmánnal beszélgettünk.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

A település első embere örömmel beszélt a régi községháza épületét érintő felújítási munkálatok jelen állásáról és a nemrégiben kézhez kapott használatbavételi engedélyről.

A fő úttól száz méterre már jól látható a szépen felújított épület. Hozzátette, a képviselők egyöntetű döntése alapján egy szociális és gyermekjóléti központ jött létre, ami uniós forrásból valósult meg. Az elnyert negyvenegymillió forintból megtörtént az épület teljes körű, energetikai előírásoknak is megfelelő, akadálymentes felújítása, továbbá az épületen harmincnégy napelemet is elhelyeztek.

A közeljövőben beszerzik a pályázatban szereplő személygépkocsit. Hátralévő feladat az épület berendezése, környezetének rendezése – parkosítása.

Az idei esztendő első felének főbb feladata továbbá a minibölcsőde végleges helyének kialakítása. Mint ismeretes, a kormány annak érdekében teremtette meg kialakításuk támogatását, hogy a kisebb települések e szolgáltatás biztosításával a családoknak élhetőbb környezetet teremtsen, helyben tartsa a fiatalokat, hogy ne kelljen dönteniük a gyermeknevelés és munkavállalás között, hiszen egyszerre megoldható a kettő.

A régi községházából szociális -és gyermekjóléti központ (Fotó: 24 Óra)

A község a Móra Ferenc utcában lévő, egykori orvosi lakás átalakítására elnyer tízmillióból gazdálkodhatott: nyílászárók cseréje, kőműves munkálatok és tetőfelújítás mellett napelemek felszerelése is szerepelt a projektben.

A hátra lévő, pályázatban nem szereplő ”feladatokat” – vizes munkák, festés és villanyszerelés – önerőből fedezi az önkormányzat. Teszi mindezt annak érdekében, hogy a nyolc kisgyermek tavasztól az ideiglenesen helyet biztosító Kiskuckó Óvodából a végleges helyre költözhessen és a minibölcsődébe járjon.

Végül, a Magyar Falvak program keretében megújul a település bekötő útjának 3 825 méteres szakasza a laktanyai elágazástól.

A fejlesztéstől jelentős életszínvonal-javulás remélhető, egyebek mellett megkönnyíti a helybéliek munkába járását

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában