Hűvösre kerül

2 órája

Ennyit kapott a tatai díler - fél kiló drog volt nála a fagyóban +fotók

A férfi több mint fél kilogramm kokain és amfetamin tartalmú port tartott tatai otthonában azzal a céllal, hogy azt továbbértékesítse.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. január 24. előtt egy ismeretlenül maradt személytől kokain és amfetamin tartalmú anyagot szerzett meg, azért, hogy azt mások részére rendszeresen értékesítse. Mint azt dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető a kábítószer egy részét kisebb adagokra osztva önzáró műanyag tasakokba csomagolta, másik részét nagyobb adagokban otthona hűtőszekrényének mélyhűtő részében valamint a kamrában helyezte el.

drog
A férfitól 5 millió forintot foglaltak le vagyonelkobzással
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Az ingatlanban tartott kutatás során lefoglalt, összesen 397,69 gramm nettó tömegű amfetamin tartalmú por amfetamin bázis mennyisége legkevesebb 30,46 gramm, a 153,29 gramm nettó tömegű kokain tartalmú por kokain bázis mennyisége legkevesebb 72,7 gramm, mely együttesen meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak legkevesebb 539 százaléka.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és az elkövetéshez használt darálót, mérlegeket, koffeint és műanyag tasakokat kobozza el, valamint rendeljen el vagyonelkobzást a tőle lefoglalt 5 millió forintra.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét a Büntető Törvénykönyv öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A vádirat alapján a bíróság az elkövetőt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elkobozta a lefoglalt kábítószert és több, mint 5 millió forintnyi készpénzre vagyonelkobzást rendelt el, mert a vádlott ezt a pénzt a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt szerezte. A törvényszék több mint 5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a kereskedelem megállapításának mellőzéséért, valamint enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában