Visszaváltás

3 órája

Itt van, mennyit adományoztatok a dömösi Madármentőknek

Az elmúlt hónapokban elérte a félmilliárd darabot a visszaváltott palackok száma. Az ebből befolyt összegből jutott a dömösi Madármentőknek is.

Kemma.hu

Január 1-jétől betétdíjasak a flakonok és a fém italos dobozok. Az új visszaváltórendszerben visszaváltott palackok, dobozok, üvegek száma a múlt héten elérte a félmilliárdot - közölte nemrég a Mol hulladékgazdálkodási koncessziós társasága, a MOHU. A visszaváltórendszerben a betétdíj összegét bankszámlára is lehet kérni a REpont applikáción keresztül, emellett a boltban levásárolható papírutalványt is lehet kérni. Az automatáknál lehetőség van arra is, hogy a visszaváltási díjat jótékony célra utalja a vásárló. Utóbbi egyik kedvezményezettje volt a dömösi Madármentők.

Az elmúlt hónapokban elérte a félmilliárd darabot a visszaváltott palackok száma. Az ebből befolyt összegből jutott a dömösi Madármentőknek is.
Marton Andráséknak, azaz a dömösi Madármentőknek is jutott a flakonok árából
Forrás: Facebook/BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont

A madármentők is kaptak felajánlást

A jótékonysági felajánlásból jutott az elmúlt időszakban a dömösi madármentőknek is, derült ki Facebook-posztjukból. Mint Márton András, a dömösi BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont vezetője írta: a madármentő telep támogatására is van lehetőség a rendszeresen keresztül. Tehát aki szeretné, a palackok betétdíját nekik is visszautaltathatja. A feladat annyi, hogy a mentőközpont QR-kódját a visszaváltás megkezdésekor be kell szkennelni a MOHU-gépbe.

Az elmúlt néhány hónap alatt így összesen 430 ezer 68 forint jutott a visszaváltott palackokból a madármentőknek.

Azt kellett lássam, hogy nemhogy elkopott, de második hónapban nőtt, harmadikban pedig majdnem kitartott a lendület: az első hónap alatt 98 ezer, a második hónapban már 174 ezer, a harmadikban 158 ezer forint érkezett így a számlánkra. Ez önmagában fedezi a nálunk élő 29 mentett ragadozó madár egér és egyéb eleség igényét. Azért ez már egész kövér csepp a költségek végtelen tengerében. KÖSZÖNJÜK. 

Kórházakat is lehet támogatni

Jelenleg a gyermekgyógyító intézményeknek lehet gyűjteni a visszaváltott palackokkal, közölte a MOHU. Eddig mintegy 70 millió forintot adományoztak így a vásárlók, ez az összeg is folyamatosan nő, amit három, országos elérésű gyerekgyógyítással foglalkozó intézmény között osztanak majd szét, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, a Bethesda Gyermekkórházat és a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját lehet így támogatni, írják a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában