Autótolvaj

13 órája

Beült egy idegen autóba, elindította, majd Kesztölcig meg sem állt

200 óra közmunkára ítélnék a férfit, aki más autójába bepattanva elhajtott és Esztergomig meg sem állt vele.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a sértett engedélye nélkül vezette a gépkocsit Esztergomból Kesztölcre.

A vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzést az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2024. április 13-án 21 óra körül az esztergomi dohánybolt előtt észlelte, hogy a leparkolt autóban marad a kulcs, a sértett azt nem zárta le. Az elkövető és sértett a dohányboltban vásárolt, az elkövető hamarabb végzett, onnan kijött, majd beszállt az autóba és elindult Kesztölc irányába. Ezt követően a férfi az autóval elindult, majd Esztergomban, a Dobogókői úton megállt, abból kiszállt és gyalogosan haladt tovább. A nyomozó hatóság által megtalált autót a sértettnek visszaadták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában