Ítélet

2 órája

2 év 6 hónapot kapott a díler: nem ért egyet a bíróság döntésével

A férfit 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést, valamint 3 év közügyektől eltiltásra, 720 ezer forintnyi vagyonelkobzásra ítélte a bíróság. A vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal az elkövetővel szemben, aki Dorogon és Tokodon árulta a kábítószert.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 720 ezer forintnyi vagyonelkobzásra ítélte, valamint a lefoglalt kábítószert és elkövetési eszközöket elkobozta, továbbá kötelezte az egymillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére - adta hírül a Tatabányai Törvényszék

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mértékének emelése érdekében, a vádlott és védő enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint a férfi 2023. februárja előtt, legalább egy éven keresztül rendszeresen vásárolt nagyobb tételben marihuánát, amelyet a dorogi lakásán értékesítés céljából tárolt. A nyomozó hatóság 2023. február 15-én a lakásban megtalált marihuanát lefoglalta. A férfi haszonnal értékesítette tovább a kábítószert további négy személynek Dorogon és Tokodon, mellyel összesen 720.000 forint jövedelemre tett szert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában