Elsőfokú ítélet

4 órája

Újabb gyerekpornó-ügy: most lábatlani férfit ültettek a börtönbe

Zömében még 12 évesek sem voltak azok a gyerekek, akikről intim fotókat és videókat tárolt a lábatlani férfi. Tettéért most börtönbe megy.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal az elkövetővel szemben, aki gyermekekről készített, a nemiséget súlyosan sértő felvételeket tartott birtokában. A bíróság a férfit 4 év börtönbüntetésre,  4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amely keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be. A vádirat szerint a lábatlani férfi 2021. december 3-án az emailcíméhez tartozó felhőalapú tárhelyszolgáltatási felületére az internetről megszerzett képekből és videókból feltöltött 316 darab fotót és 29 darab videofelvételt, melyek 18 év alatti, többségében 12 év alatti korú gyermekeket ábrázolnak. A férfi a lábatlani lakóhelyén 2022. június 15-én a számítógépén összesen 18 darab gyermekpornográf felvételt tartott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában