Adatcsalás

2 órája

Tanárának jelszavával lépett be a KRÉTA-ba, majd nemes egyszerűséggel törölte hiányzásait

A tanuló megszerezte oktatójának KRÉTA adatait, így könnyűszerrel tudta törölgetni saját, valamint osztálytársának hiányzásait egészen addig, míg le nem bukott.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az információs adat megsértésének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki a KRÉTA rendszer adatait változtatta meg jogtalanul. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit távollétében büntetőjogi intézkedésként egy évre próbára bocsátotta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette.

A Tatabányai Törvényszék információja alapján, a vádirat szerint a tizennyolcadik életévét betöltött férfi a komáromi szakképző iskola tanulója volt. A férfi 2021. szeptember 01. napját megelőzően egy volt iskolatársától megszerezte egy oktatónak a KRÉTA rendszer használatához szükséges felhasználó nevét és jelszavát. A tanuló 2021. szeptember 01. napja és 2022. január 18. napja közötti időszakban öt alkalommal az oktató felhasználó nevével és jelszavával jogosulatlanul belépett a KRÉTA rendszerbe, és onnan törölte az oktató által az ő,  valamint egyik osztálytársának az egyik tantárgy tanóráiról történő hiányzásait rögzítő bejegyzéseket, ily módon tíz alkalommal megváltoztatta az informatikai rendszerben rögzített adatokat.

A cselekmény elkövetését az elkövető beismerte, aki büntetlen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában