Előkészítő ülés

2024.09.09. 09:00

Afrikáig vezettek a pénzmosás szálai, hitelfelvétellel vertek át mindenkit

Hitelt akart felvenni a nő, végül olyan bűncselekmény részese lett, melynek szálai egészen Afrikáig vezettek. Most felelnie kell tettéért.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szeptember 10-én előkészítő ülést tartanak annak a nőnek az ügyében, aki ismeretlen társával számos embert károsított meg pénzmosó akciójukkal.  Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nőt ítélje végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint a vádlott nő 2021 nyarán egy közösségi oldalon látott egy hirdetést, melyben hitelfelvételi lehetőséget hirdettek bizonyos összegű készpénz előzetes befizetése ellenében. A nő felvette a kapcsolatot a hirdetővel, és jelezte, hogy hitelre van szüksége, de nincs pénze, így nem tud előre fizetni.  A nő az ismeretlenül maradt személy rábírására 2021. július 12-én lakossági folyószámlát nyitott, majd a folyószámlájához tartozó bankkártyát és annak PIN-kódját elküldte az afrikai Benin Köztársaságban található Cotonou városba.

Az Afrikában tartózkodó ismeretlen elkövető a vádlott folyószámláját arra használta fel, hogy további személyeket hitel folyósításának ígéretével tévedésbe ejtve különböző pénzösszegeknek a nő számlaszámára történő átutalására bírja rá, majd ezen összegeket a bankkártya segítségével jogtalanul eltulajdonította, számukra hitelt nem folyósított.

A nő a mobiltelefonjára érkező szöveges üzenetekből értesült a folyószámláján történő pénzmozgásokról, azonban tudta, hogy a hitelfelvétel ellenszolgáltatása részéről a számla és a bankkártya rendelkezésre bocsátása volt, ezért belenyugodott abba, hogy a számlájára érkező pénz bűncselekményből származik, amelynek hollétét az ismeretlen elkövető a segítségével elfedte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában