Zsarolás

2024.09.09. 07:32

3 milliót hozott a kamuterhesség - barátnője is segített becsapni a naiv férfit

A Tatabányai Járásbíróságon szeptember 10-én állnak bíróság elé azok a nők, akik netes társkeresőn csaltak tőrbe, majd rövidítettek meg több százezer forintokkal, összesen több mint 3 millióval egy férfit. A keddi tárgyaláson bizonyítási tanúkat hallgatnak meg.

Kemma.hu

A vádirat szerint a sértett egy internetes oldalon ismerkedett meg az I. rendű vádlottal, akivel több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített. Az I. rendű vádlott később a sértett lakására magával vitte barátnőjét, a II. rendű vádlottat, aki a sértettel szintén szexuális kapcsolatot létesített. Mivel a két nő és társaik, a III. és IV. rendű vádlottak látták, hogy a sértettnek van pénze, elhatározták, hogy a sértettet valótlan indokokra hivatkozva megfenyegetik és tőle pénzt követelnek. Mindez 2021. decemberében kezdődött a netes ismerkedéssel.

A barátnők január 3. és január 18. között több alkalommal azzal fenyegették meg a sértettet, hogy az I. rendű vádlott terhes lett a sértettől, és magánorvosra kell a pénz, amennyiben nem ad, feljelentést tesznek ellene, azt állítva, hogy a sértett megerőszakolta az I. rendű vádlottat. A férfi a fenyegetés hatására több százezer forintot adott át készpénzben, illetve utalt el a megadott bankszámlára.

Január 27-én a három vádlott a sértett lakásához ment, és a munkába induló sértett elé állva nem engedték tovább, majd a IV. rendű vádlott egy bicskát vett elő és bántalmazással fenyegette meg a sértettet. A sértett a fenyegetés hatására 700 ezer forintot adott át. A vádlottak ezután további összegeket követeltek, azonban a sértett ekkor már nem utalt több pénzt.

Mint azt dr. Szabó Ferenctől, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk, a bűncselekménnyel okozott kár összesen 3 millió 10 ezer forint volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában