Letartóztatás meghosszabbítása

2024.09.04. 16:17

22 bűncselekmény, 1 férfi: továbbra sem mehet emberek közé a bűnöző

Drága telefonokra szakosodó tolvaj bűnlajstroma nem mondható átlagosnak. Most a bíróság meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a többszörös visszaeső férfi letartóztatásának meghosszabbítását, aki 22 bűncselekményt követett el. Az indítvány alapján a bíróság az elkövetőt a mai napon ülésen meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást december 7-ig hosszabbította meg. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfi március 4-én délután a tatabányai áruház eladóterében a bemutató asztalon lévő 1 darab 600 ezer forint értékű mobiltelefont az áruvédelmi zsinórról letépte és azzal az üzletből elszaladt. Az elkövetőt az épületben lévő buszvégállomáson feltalálták, amelynek során a mobiltelefont a földhöz vágta, amellyel a készülékben mintegy 150 ezer forint rongálási kárt okozott. Ugyanezen a napon egy másik üzletben a bemutató asztalon lévő 1 darab, 550 ezer forint értékű mobiltelefont eltulajdonítási szándékkal az áruvédelmi zsinórról letépte, majd azzal távozni kívánt, az üzletvezető azonban visszatartotta  őt és a mobiltelefont elvették tőle.

Az elkövető március 5-én hajnali 1 óra 10 perc körüli időben, a komáromi üzlet ajtaját egy térkővel betörte, onnan két db, összesen 210 ezer forint értékű mobiltelefont lopott. Az üzlet biztonsági kamerái által rögzített felvételek alapján a tolvajt a rendőrség azonosította, és aznap 3 óra 5 perckor elfogta, a lopott telefonokat nála fellelte.

A férfival szemben a letartóztatás elrendelésekor öt különböző büntetőeljárás volt még folyamatban különböző kapitányságokon garázdaság vétsége, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A nyomozó hatóság ezek egyesítéséről rendelkezett, a nyomozás összesen 22 bűncselekmény miatt van folyamatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában