Szeméremsértés

2024.09.04. 13:11

16 éves lányt molesztált egy férfi: mindössze 560 ezer forintnyi pénzbüntetést kaphat

A férfi a fiatal lányt simogatni kezdte, majd szexuális kapcsolatot akart vele létesíteni. A férfi pénzbüntetésre számíthat, de így is fellebbezett az elsőfokú ítélettel szemben.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a szeméremsértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a sofőrrel szemben, aki kiskorú stoppos lányt akarata ellenére simogatott.

A Tatabányai Törvényszék információja alapján az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 560 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozna.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a büntetlen férfi  2022. novemberében Esztergom, Csenkei híd környékén autójának a jobb első ülésre felvette az akkor 16 éves lányt, és Esztergom lakott területére szállította. A férfi útközben a sértett combját simogatta, a sértett nemi szerve felé közeledett a kezével, azt majdnem elérte, mire a sértett elhúzódott, eltolta a férfi kezét. Az elkövető ezután is folytatta a simogatást, szexuális kapcsolatra és szeszesital fogyasztásra hívta fel.

A férfi ezt követően is, amikor összetalálkozott a sértettel, próbált hozzá közeledni, a sértett ezt minden alkalommal visszautasította.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában