Lopások

2024.08.09. 15:51

Járókeretes nénit és alvó férfit akart kifosztani J.I., mindketten szembeszálltak vele

A nyergesújfalui lakos egy alvó férfit, illetve egy védekezésre képtelen, idős nőt szemelt ki arra, hogy elvegye az értékeiket. A nyomozók végül őrizetbe vették.

Kemma.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás miatt folytat eljárást egy 41 éves férfi ellen, aki augusztus 2-án hajnalban az esztergomi vasútállomás utasvárójában belenyúlt egy alvó férfi nadrágzsebébe, hogy kivegye mobiltelefonját. A sértett észrevette ezt, majd hangosan rászólt az elkövetőre, és ezzel megakadályozta a lopást. Ezután az elkövető egy kitalált történettel elkérte a telefont, és J.I. az önkéntes átadás után a telefonnal távozott.

Öt nappal később egy esztergomi társasháznál szemelte ki újabb áldozatát, egy rollátorral közlekedő idős asszonyt. J.I. pénzt kért tőle, de a nő elutasította. Ezt követően a férfi megfogta a társasház ajtaját, hogy segítsen a nőnek. Ehelyett azonban a járást segítő kocsiban lévő táskára kapott rá. A sértett meglátta ezt, és bár megakadályozta, hogy elvigye, azonban elesett, melynek következtében megsérült.

A rendőrök széles körű adatgyűjtéssel azonosították a feltételezett elkövetőt, és augusztus 8-án elfogták. Az Esztergomi Rendőrkapitányság lopás és kifosztás miatt bűnügyi őrizetbe vette a 41 éves J. I-t, aki kihallgatásán ezeken kívül beismert még egy lopást, egy gépjárműből is vitt el értékeket. A police.hu közlése szerint a nyomozók vizsgálják, hogy gyanúsítható-e további bűncselekményekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában