Letartóztatásban marad

2024.07.26. 07:47

Három kocsit vágott gajra egy éjszaka a dorogi autórongáló

Októberig biztosan letartóztatásban marad.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki egy éjszaka három gépkocsi feltörésében vett részt.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását 2024 július 5-én  egy hónapra rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

Az ügyészség a letartóztatás október 5-ig történő hosszabbítását indítványozta.

Az indítvány szerint és mint arról korábban beszámoltunk, a két férfi június 29-én éjszaka három gépkocsit tört fel. Először a dorogi vasútállomás mellett parkoló személygépkocsi jobb első ajtajának szélvédőjét betörték, a gépjárműből ellopták a sértett lakáskulcsát, a lakáshoz tartozó mélygarázs távirányítóját és a gépjármű forgalmi engedélyét. Ezután a Vasútsor utcában parkoló autó bal első ablakát betörték, az autóból elloptak egy parfümöt, egy napszemüveget, egy lakatot, egy csomag rágógumit és 500 forint aprópénzt. És ha azt gondolnánk, itt megálltak, hát nem. Ugyanezen az éjszakán szintén a Vasútsor utcában parkoló másik gépkocsi mindkét első ablakát betörték, az autóból elloptak egy szemüveget, egy kihangosítót és 1.000 forint készpénzt, valamint 3 darab pulóvert. 

A letartóztatott férfi eddig háromszor volt büntetve, legutóbb zaklatás bűntette miatt  8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a szabadságvesztésből 2022. május 28. napján szabadult, vele szemben másik két eljárás van folyamatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, illetve kábítószerrel visszaélés vétsége miatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában