Túl a bemutatkozáson

2024.09.07. 19:08

A MOL Esztergom legyőzte a Kisvárdát a hazai nyitányon

Elkezdődött vármegyénk egyetlen élvonalbeli csapata számára is a női NB I.-es kézilabda-bajnokság. A MOL Esztergom hazai közönség előtt 27–19-re legyőzte a Kisvárdát.

Luter Márk

Remekül rajtolt az esztergomi női kézilabda-csapat az NB I. első fordulójában. A másodosztályból feljutott Mol Esztergom magabiztos különbséggel, nyolc gólos különbséggel legyőzte Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyei riválisát a szombat délutáni nyitó mérkőzésén a Suzuki Arénában.

A Mol Esztergom irányítója, Szucsánszki Zita két gólig jutott a Kisvárda ellen
A Mol Esztergom irányítója, Szucsánszki Zita két gólig jutott a Kisvárda ellen
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A MOL Esztergom sikerrel vette az első akadályt az élvonalban

Az összecsapás első gólját fél perc elteltével a rutinos balszélső Hajtai Vanessza szerezte meg. Elek Gábor vezetőedző csapata az első félidő végére öt gólos különbséget épített ki.

A 42. percben a junior világbajnokságon az All Star válogatottba is beválasztott Faragó Lea hétméteresből lőtt találatának köszönhetően már kilencre növelte az előnyt (20–11). A mérkőzés végén jelentősnek számító nyolc gólos differencia döntött az Esztergom javára.

Az esztergomi gólgyártók

A találkozó legeredményesebb játékosa az elmúlt öt évben a balatonboglári NEKA akadémiáján pallérozódó, junior vb-ezüstérmes Faragó Lea volt, aki tizenkét lövéséből hétszer vette be az ellenfél kapuját, melyek közül három is büntetőből született. 

Kármán Luca öt kísérletből hibátlan maradt, míg Hajtai Vanessza és Nick Viktória egyaránt három-három góllal zárt. 

A Ferencváros egykori legendája, immár a Mol Esztergom játékosa, egyben erőnléti edzője Szucsánszki Zita kétszer is beköszönt a kisvárdai kapuba.

 

Kézilabda, női NB I., 1. forduló:

Mol Esztergom–Kisvárda Master Good SE 27–19 (13–8)
Suzuki Aréna, 640 néző, vezette: Sándor Gy., Szabó B.

ESZTERGOM: Herczeg L. – Kovács A. 2, Ballai B. 2, Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Faragó L 7 (3), Hajtai 3. Csere: Tóth N. (kapus), Majoros K., Kármán 5, Nick 3, Horváth F. 1, Teplán 1, Mlinkó, Bede, Kiss D. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–0. 11. p.: 4–2. 21. p.: 9–4. 38. p.: 19–10. 45. p.: 22–13. 52. p.: 25–17
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5

Elek Gábor: A kapusteljesítménnyel és előtte a védekezésünkkel nyertük meg a mérkőzést, mert a stabil hátsó alakzatra alapozva könnyű gólokat tudtunk szerezni. Támadásban kissé lassabbak voltunk, mint amit vártam. Összességében elégedett vagyok a lányokkal, nagy büszkeség, hogy az első osztályban szerepelhetünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában