Tisztújítás

2022.03.19. 07:00

Tűzfészekben idéztek emlékeket az álmokat is valóra váltó nyergesi önkéntes tűzoltók

A megalakulását követő ötödik évben lejárt a Nyergesújfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőségének mandátuma. A csapat ténykedését összegző beszámoló megvitatása jelentette a tisztújító közgyűlés nyitányát a városi tekepálya közvetlen szomszédságában kialakított Tűzfészekben. Az eseményen részt vett Mihelik Magdolna polgármester is.

Fenyvesi Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A beszámoló többek közt arról is szólt, hogy az egyesület tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben végzik vállalt feladataikat. A szaktevékenység mellett, a szervezet céljai között szerepel a tűzoltók hagyományainak ápolása, a közösségi összetartozás erősítése, az utánpótlás-nevelés, együttműködés más civil szervezetekkel.

Tavaly 34 alkalommal vonultak

Az egyesületnek jelenleg harminchét úgymond szakmai és két pártoló tagja van. A szükséges feltételeknek megfelelve, tizenöten vállalták, hogy részt vesznek a tűzoltó szaktevékenységet ellátó bevetési egység munkájában. Az elmúlt évben, a megyei műveletirányítási központ jelzését követően, huszonhat tűzesetnél és nyolc műszaki mentésnél közreműködtek a nyergesi önkéntesek. Mindannyiuknak megvan az ehhez szükséges képesítése, illetve egészségügyileg és fizikailag is készek a feladatok eredményes megoldására.

Álmokat is valóra váltottak

A csapat, városi bázistelepülésén kívül, többek közt Bajóton, Lábatlanon és Nagysápon is nagyon aktív munkát vállalt egy-egy közvetlen veszélyhelyzet elhárításában. Vidámabb feladat volt, szülői kérésének eleget téve, egy tatabányai kisfiú álmainak beteljesítése. A srác megismerhette a tűzoltók mindennapjait, beülhetett az önkéntesek járművének vezetőülésébe. Az elmúlt év munkájának értékelése után, a megjelentek újra elnökké választották Vasáros Lajost. A két alelnök Szabó Károly és Fekete Zoltán lett.

Forgathatták a piros Flórián kormányát - A KölyökÖTE elnevezésű, gyerekeknek és szüleiknek szervezett programsorozat keretében az egyesület több nagyszabású, roodshow jellegű eseményt szervezett az elmúlt esztendőben. Tavasszal a város három pontján várták az érdeklődőket. Nyáron nagyon sikeres volt a plébánia kertjébe meghirdetett találkozó a hittanos tábor részvevőivel. A gyerekek nagy örömmel, érdeklődéssel próbálták ki a tűzoltók védőruháját, nagyon vidáman forgatták álló helyzetben a kormányt a csapat Flóriánra keresztelt, piros autójában.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában