Elsétált vele

2022.02.21. 08:21

Videón a pofátlan 130 ezres lopás: bevásárlókocsiban felejtett szatyrot vitt el Dorogon

A bevásárlókocsihoz lépve látta, hogy abban egy nylon táska van. Nem szólt róla, csak elsétált vele a parkoló felé.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a dorogi üzlet előtt bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopott. A vádirat szerint a sértett 2021. augusztus 28-án reggel a dorogi üzletben vásárolt, majd amikor végzett, a bevásárló kocsit a helyére tolta, de úgy, hogy benne felejtette a nylon szatyrát. A szatyorban 129 ezer forint készpénz, irattartó tárca, abban személyes iratok, forgalmi engedély egy tokkal együtt 4 ezer forint értékű mobiltelefon, továbbá egy tokkal együtt 3 ezer forintos mobiltelefon volt.

Az elkövető, aki ugyancsak a boltban vásárolt, a sértett után alig egy perccel lépett a bevásárló kocsihoz, és észrevette, hogy abban ott van a nylon táska van. A vásárlóból lett alkalmi tolvaj kapva kapott az alkalmon, és belenézve a táskába ahelyett, hogy szólt volna róla, távozott a helyszínről a parkoló irányába, a táskát és a benne lévő dolgokat jogtalanul eltulajdonítva.

A bűncselekmény elkövetési értéke 136 ezer 700 forint. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére is – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában