Időjárás

2 órája

Rengeteg eső és kettős fronthatás - ezt hozza az időjárás pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között valószínű. A csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint október 4-én, pénteken borult időre számíthatunk sokfelé kiadós esőzéssel. Délutántól aztán dél felől szűnni kezd a csapadék. Az északkeletii szél megerősödhet.

A HungaroMet előrejelzése szerint borult idő várható, ugyanakkor a déli, délkeleti részeken elvékonyodhat a felhőzet, de legfeljebb csak kevés helyen bukkanhat elő a nap. A csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik, közben dél felől szűnik is az eső. Estefelé már csak az északi tájakon eshet és ott is egyre kevesebb helyen. A déli, délkeleti országrészben néhol az ég is megdörrenhet. A döntően északi, északnyugati szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős, esetleg viharos lökések kísérhetik, a déli tájakon a délnyugati, nyugati szél élénkül meg. 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában