Gyermekvédelem

2024.09.13. 11:32

A Gyurta előadás jegybevételével gazdagodott a vértesszőlősi lakóotthon

Jó hírrel érkezett Csengeri Tamás a Minery Egyesület képviseletében Vértesszőlősre. A múlt pénteki előadással, Gyurta Dániel tatabányai fellépésének bevételével támogatják a nehézsorsú gyerekeket.

Kemma.hu

A Minery Egyesület szervezésében látogatott Gyurta Dániel úszólegendából lett sportdiplomata, aki pódiumbeszélgetésre érkezett A Vértes Agorája kamaratermébe múlt pénteken. Az olimpikon úszó nagylelkű ajánlatot tett.

Gyurta Dániel adománya
A Gyurta Dániel előadásának jegyáraiból befolyt összeg jótékony célt szolgált
Forrás: Beküldött/Minery Alapítvány

Gyurta Dániel a rendezvény belépődíját felajánlotta egy nemes ügy érdekében, így támogatta a Szent Ágota Alapítványt. Csengeri Tamás az egyesület képviseletében hivatalosan is átadta a minap a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Vértesszőlősi Szent Jakab lakásotthona részére a 100 ezer forintos adományt. Az otthonban jelenleg 12 gyermeket gondoznak.

Az adományt Kovács Anita területi igazgató vette át, aki a jótékony forintok további sorsáról is tájékoztatta az alapítványi elnököt. Elmondta, játékokat vásárolnak majd a gyermekotthonban élőknek a pénzből, melyek nem csak a szórakozást, de a fejlődést is lehetővé teszik.

A vértesszőlősi vezetőség nem győzte megköszönni Gyurta Dániel nagylelkűségét, mert nélküle nem jöhetett volna létre az adományozás. Valószínű, hogy a gyermekvédelem mellett közrejátszott egészen más is. A július közepén született kislánya okán is megdobbanhatott az úszólegenda atyai szíve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!