SÉTA

2012.11.15. 11:07

Tanulni kell

Már biztos minden gyerek eltöprengett azon, hogy miért kell tanulni.

Zsiros Zoárd, Kempelen középiskola

Megtanulni a bonyolult matematikát vagy történelemből az évszámokat és a fontos eseményeket, magyarból azt a rengeteg verset. Hát azért, mert csakis a tanulás által válhatunk művelt, kultúrateremtő emberekké. A diákok fele nem tanul, pedig ha órán jobban odafigyelnének, a tanárra és nem mással törődnének (például telefonoznak, beszélgetnek, egyesek sminkelnek...). Már az órán megtanulhatnák az anyagot, de nem teszik. Akik otthon tanulnak, azokat a szülők motiválják,
vagy csak szeretnék többre vinni, hogy a szülők büszkék legyenek rájuk. A iskolában a jó jegyekre kell törekednünk.

A szakiskolások tanulmányi átlaguk szerint kapják majd a fizetésüket, és a szakközépiskolásoknak az érettségi után az egyetemi felvételin a jó tanulmányi átlag előnyt, sőt, sikeres felvételit jelent. És ha az emberek majd 10-20 év múlva visszaemlékeznek, lesznek, akik bánni fogják, hogy nem tanultak tovább.

Nekünk  minél többet kel tanulnunk (idegen nyelveket, számítástechnikát) olyan tantárgyakat amelyek a szüleinknek nem adattak meg, hisz az ő idejükben nem voltak annyira elterjedtek, fontosak, vagy egyáltalán engedélyezettek. Mindenki bővítse tudását, amíg teheti és ragadjon meg minden lehetőséget az életben; próbálja ki magát többféle területen. (Én ezt fogom tenni.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!