Hirdetés

2024.06.06. 08:00

20 éve biztos lépésekkel halad előre a KIRCHHOFF Hungária Kft.

A német KIRCHHOFF Automotive vállalathoz tartozó esztergomi KIRCHHOFF Hungária Kft. megalapítására 2004-ben került sor. A zöldmezős beruházásként elkészült gyár első hat évében kizárólag a Suzuki számára készítettek karosszériaelemeket, azóta pedig számos nemzetközi, prémium megrendelő igényeit szolgálja ki. A vállalat a változó piaci igények ellenére képes a növekedésre, hiszen az idei évben egy új gyártócsarnokkal is bővíti kapacitásait.

PR cikk
Arndt G. Kirchhoff, Illés Boglárka, J. Wolfgang Kirchhoff, Méri Szilárd, Hernádi Ádám és Körtvélyessy Géza avatta fel a KIRCHHOFF Hungária Kft. új esztergomi csarnokát. 
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

A jelenlegi beruházásokról

A KIRCHHOFF Automotive mintegy 20 milliárd forintot fektet be Esztergomban és Dorogon az új gyártó- és logisztikai csarnokokba, illetve komplex robotvezérelt hegesztőtechnológiába, ezzel 100 új munkahelyet teremtve a régióban. Dorogi üzemükben május második felében indul el a sorozatgyártás négy megrendelő számára egy 6300 m2-es korszerűsített gyártó- és logisztikai csarnokban. Az esztergomi új üzemükben pedig 2025 derekán kezdődik meg a szériagyártás.

 

Az új csarnok felépülése

2024 a termékportólió szélesedéséről és a növekedésről szólt a KIRCHHOFF Hungária Kft. számára. Mint Méri Szilárd, a vállalat operatív ügyvezetője beszámolt róla, 2023. június óta dolgoztak az esztergomi második gyártóüzem felépítésén, hogy idén megkezdődhessenek az előszériás gyártások. Az új csarnok az esztergomi telephely keleti oldalán épült fel és ez az 5600 négyzetméteres csarnokpár csak az első fázisa az üzemterület kiterjesztésének. Az átadásra ünnepélyes keretek között május 31-én került sor.

 

Születésnap, csarnok- és fasoravató

A május végi csarnokavató rendezvény egy fontos mérföldkő a KIRCHHOFF Hungária Kft. életében, hiszen az új csarnokpár átadásán túl ebben az évben ünneplik 20 éves fennállásukat Magyarországon, illetve a nemrég a vállalatról elnevezett fasor (Kirchhoff fasor) avatására is ezen a napon került sor.

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára is részt vett az ünnepélyes csarnokátadón, ahol hangsúlyozta, hogy a járműipar kiemelten fontos Magyarország számára, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy a feldolgozóipar kibocsátásának 25%-a az autóiparból származik. „Rendkívül fontos, hogy az együttműködéseket ne csak kialakítsuk, de meg is erősítsük a járműipar szereplőivel. Úgy gondolom, hogy a mai nappal új lendületet vesz a járműgyártás, miután a KIRCHHOFF Hungária Kft. egy újabb beruházásának a megvalósítását ünnepelhetjük.” Az államtitkár asszony köszönetet mondott a tulajdonosoknak és a vállalatot egy meghatározó és elengedhetetlen csavarnak nevezte a járműipar gépezetében.

J. Wolfgang Kirchhoff, a KIRCHHOFF Automotive AG Igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója a megnyitó beszédében többször is megköszönte a KIRCHHOFF Hungária Kft. összes munkatársának a 20 éve tartó sikertörténetet, ami nélkülük nem valósulthatott volna meg.

 

A cég motorja az emberi tényező

A KIRCHHOFF Hungária Kft. sikerének és növekedésének kulcsa a mögötte álló kitartó, lelkiismeretes és precíz munka. Annak érdekében, hogy megőrizzék munkavállalóik elhivatottságát, összetartó közösséget építenek a megannyi változatos vállalati program és a kétirányú kommunikáció biztosításával. Juttatásaikat illetően a 2024-es kétszámjegyű alapbéremelésen felül, havi rendszeres SZÉP kártya hozzájárulást is bevezettek, továbbá az éves dolgozói üdülési támogatást is megemelték, mindezzel kifejezve dolgozóik iránti megbecsülésüket.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában