Hirdetés

2024.05.31. 11:07

Milyen karrierlehetőségekre számíthatunk vagyonőrként?

Már az oviban is walkie-talkie volt a jeled? A James Bond volt az egyik örök kedvenc? Netán küzdősportolsz, jó erőben vagy? Első számodra az értékek védelme, a biztonság? Képzett vagyonőrként kitárul előtted a világ, és sokan lesznek hálásak a munkádért – amit nagy eséllyel jól meg is fizetnek majd, hiszen nélküled minden veszélyben lenne!

PR cikk

Forrás: Freepic.com

Vagyonőr álláslehetőségek Magyarországon

Az őrzés-védelem területén Magyarország szinte minden régiójában találhatunk állást. A vagyonőrök helyzete az egyik legjobb, hiszen munkájukra szinte mindenhol szükség van, ahol emberek, vállalatok, intézmények működnek – vagy van egy kis civilizáció.

Legyünk Komárom-Esztergom vármegyében vagy máshol, például a határtól nem messze, a vagyonőri munkalehetőségek magukért beszélnek. Sopronban, Ausztria határában például több védelmi szakembert is keresnek manapság. Az alábbi linken például: Vagyonőr munkatársakat keres Sopronban a Biztonsági-Szolgálat Kft. Az aktuális álláslehetőségek a SopronAllas.hu oldalon is fellelhetőek.

Hogyan helyezkedhetünk el és milyen feladatok, felelősségi körök várnak ránk?

A vagyonőri munkához szakképzettség szükséges. Itt ugyanis komoly felelősségről van már szó, amihez akár önvédelmi eszközök, fegyverek is járnak. Az elhelyezkedéshez tehát kelleni fog a vagyonőri igazolvány, vagy akár a különbözeti vizsgáról szóló tanúsítvány is. De nagy előny a szakmai tapasztalat megléte, rendvédelmi ismeretek, küzdősportolói múlt és így tovább. Az általános feladatok közé tartozhat az általános vagyonvédelmi és járörözési feladatok ellátása, és a fokozott koncentráció, a váratlan, veszélyes helyzetekben történő hatékony és szabályszerű beavatkozás.

A vagyonőri munka előnye, hogy hasonlóan a rendvédelmi szerveknél nyújtott előnyökhöz itt is bizonyos extra juttatásokat kaphatunk. Ilyen lehet például az alanyi jogon járó adókedvezmény, az egészségügyi szűrések és a folyamatos szakmai képzési lehetőségek is.

A vagyonőri munka jövője

Az biztos, hogy értékeink védelmére a jövőben is nagy hangsúlyt kell fektetni. Robotizáció és mesterséges intelligencia ide vagy oda, azért még nem tartunk ott, hogy két terminátor küzdjön meg egymással azért, hogy megvédjen / elpusztítson valakit vagy valamit. A vagyonvédelem pedig nemcsak a fizikai erőről szól, hanem több olyan fontos emberi készség is szükséges hozzá, amelyek nélkül aligha merné sok vezető vagy igazgató felügyelet nélkül hagyni értékei helyszínét – még talán akkor sem, ha humanoid robotkatonák állnának a kerítés mellett vagy szállítanák az árut.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában