Mávinform

1 órája

Az árvízi károk miatt december közepéig Budapestről minden Railjet csak Bécsig közlekedik

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint Bécs és Salzburg között az árvíz utáni helyreállítás akár hónapokig is eltart, ezért csütörtöktől változik a nemzetközi vonatok menetrendje. A Mávinform honlapján szerdán azt is közölte, hogy az osztrák korlátozások miatt módosított menetrend december 14-ig érvényes.

MW

Keleti pályaudvar (illusztráció)

Forrás: Metropol

Fotó: Máté Krisztián

A módosítás értelmében az ÖBB megosztja azoknak a vonatoknak az útvonalát, amelyek eredetileg Bécsen túl Salzburg, Zürich és München felé közlekednek. Ez azt jelenti, hogy ezekkel a járatokkal nem biztosítanak közvetlen eljutást, a távolabbi célpontok más vonatokra átszállva érhetők el − tudatták.

Budapestről minden Railjet csak Bécsig közlekedik, az eredetileg Bécsen túlról érkező Railjetek is Bécsből indulnak Budapestre

− ismertették a részleteket. Hozzátették, hogy 

Bécs és Salzburg között óránként indulnak a Railjetek, de az átszállás és a menetrendi változás miatt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk a Salzburg, Zürich, München felé vagy az onnan utazóknak.

Kitértek arra, hogy a Kálmán Imre EuroNight a teljes útvonalán átszállás nélkül közlekedik, de a Keleti pályaudvarról 1 órával korábban, 19.40 órakor indul Salzburg felé. 

A Keleti pályaudvarról eredetileg 19.40-kor Bécsbe induló Railjet járatok 1 órával később, 20.40 órakor indulnak

− írta a Mávinform. Hozzátették, hogy a Salzburg felől érkező Kálmán Imre EuroNight Bécsből 1 órával később, 7.40 órakor indul. Bécsből a reggeli Railjet is 1 órával korábban, 6.40 órakor indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában