Madár

2 órája

50 felett sem pihen Erdei Zsolt: több vasat tart tűzben a legendás ökölvívó

Vajon mennyi szabadideje van egy ötvenen túli veterán bokszvilágbajnoknak, és mivel tölti azt? Erdei Zsolt efféle újságírói kérdésekre adott választ.

Baranyai Mihály

A legendás ökölvívóként visszavonult, vezetőedzőként Tatabányára igazolt Erdei Zsoltot az úgynevezett énidőről kérdezte a Metropol. Kiderült, hogy a becenevén Madárként emlegetett sportszemélyiség igen elfoglalt, amihez hozzátartozik, hogy három gyermek apja. Igen kevés szabadidővel gazdálkodhat, de azt a keveset sem tölti tétlenül.

Erdei Zsolt szabadidejében szeret kertészkedni, s a termeszésű zöldségből ebédet főzni
Erdei Zsolt szabadidejében szeret kertészkedni, s a termesztésű zöldségből ebédet főzni
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Említendő, hogy Madár – a Magyar Ökölvívó Szakszövetség összefoglalója szerint – amatőr ökölvívóként hétszer volt magyar bajnok, kétszer Európa- és világbajnok, és az olimpiai bronz után sikerrel küzdött meg az olimpiai aranyéremért, végül pedig a profik táborában elnyerte a WBO világbajnoki címét is.

Erdei Zsolt két tűzben is tartja a vasat

Az 54 éves Erdei Zsolt miközben Tatabányán vezetőedzőként irányítja a TSC ökölvívó szakosztályát, heti nyolc edzést tart az UTE Madárfészek Akadémián. A Metropol arról kérdezte, hogy ’Madárnak’ van-e elég ideje, hogy megpihenjen a „fészkében”, és hogy jut-e elég ideje a három „fiókájára”.

Kevés a szabadideje

Mint mondta, kevés énidő felett rendelkezik, de azt is igyekszik tevékenyen kihasználni. Ha jut számára némi szabadidő, akkor olyasmivel foglalkozik, ami kikapcsolja – kertészkedéssel és főzéssel. E két tevékenység szerencsésen összefügg. A kertben megtermő zöldségekből ugyanis jó ebédet tud készíteni.

Madárnak van egy harmadik hobbija is, mégpedig a horgászat. Pecázás közben nagy nyugalom szállja meg, de erre csak ritkán van alkalma. Szerencsére az autóvezetés csaknem olyan nyugalommal tölti el, mint a horgászat.

A gyerekei is sportolnak

Erdei Zsolt arról is beszámolt, hogy mindhárom gyermeke szeret sportolni. Viktor cselgáncsozott, focizott és kézilabdázott, de végül egyik sportág sem kötötte le úgy, mint az apját hajdan az ökölvívás. A lánya, Gréta korábban atletizált, de most már úszik. Vilmoska, aki eleinte tornászott, a nővére hatására szintén úszik.

Madár elmondta még, hogy nem erőltet a gyermekeire semmit, ő csupán lehetőségeket kínál nekik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!