Sztárparádé az Edutus Sportgálán: olimpiai érmeseket díjaztak +videó

Szerdán délelőtt Budapesten tartott az Edutus Egyetem Sportolói Gálát, melyen a párizsi nyári olimpiai játékokon, valamint az európai egyetemi játékokon részt vett, illetve az előző tanévben kimagasló sportteljesítményt elérő hallgatókat köszöntötték. Az Edutus Sportgála rendezvényen szép számmal megjelentek a felsőoktatási intézmény hallgatói.

Luter Márk

Számos olimpiai-, világbajnoki és Európa-bajnoki érem büszke tulajdonosát jutalmazta a tatabányai központú Edutus Egyetem vezetősége a budapesti FALK1 Rendezvényközpontban. Az Edutus Sportgála azokról a kitűnő sportolókról szólt, akik az elmúlt esztendőben értek el fantasztikus eredményeket a sportpályán.

Olimpiai és világbajnoki érmeseket díjaztak az Edutus Sportgálán
Olimpiai és világbajnoki érmeseket díjaztak az Edutus Sportgála keretein belül
Fotó: Luter Márk / Forrás: 24 Óra

Edutus Sportgála: a legek ünnepsége

A jeles napon a Nádas Bencével kajak-párosban olimpiai ezüstérmet szerző Tótka Sándort, a francia fővárosból három éremmel, két ezüsttel és egy bronzzal hazatérő kajakos Csipes Tamarát, végül, de nem utolsósorban a férfi vízilabda válogatott két tagját, a Ferencvárossal újdonsült Európai Szuperkupa-győztes Vogel Somát és Jansik Szilárdot is köszöntötték.

Továbbá tiszteletét tette a csapatban a bázeli Eb-n ezüstérmes, egyéniben világkupa-bronzérmes a Kínában megrendezett Egyetemi Világjátékokon egyéniben bronzérmes Gnám Tamara, aki a TSC színeiben versenyez. Nem maradhatott ki a sorból Keller Rebeka, aki judóban aratott maradandót, miután a győri olimpiai kvalifikációs judo viadalon lett ezüstérmes, ugyanebben a sportágban remekelt az elmúlt egy évben Szabó Áron.

A szervátültetett Európa-bajnok atléta Nagy Réka, valamint a karatéban jeleskedő Barta Roland Botond sem távozott üres kézzel a sportgála után.

Az eseményen beszédet mondott Schmidt Gábor, a sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Dr. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Rácz Annamária a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

A rektori elismerő okleveleket a sportgála alkalmával Némethné Dr. Gál Andrea, az Edutus Egyetem rektora és Árvai-Fülei Judit Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója adta át a remek tanulmányi eredményekkel rendelkező kiváló sportembereknek. A nagyszabású fővárosi esemény az ünnepi beszédek és a díjak átadása után állófogadással zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában