tottenham hotspur

2020.10.05. 14:15

Mourinho szerint tíz gólt is lőttek volna, ha nem ő ülne a padon

José Mourinho, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint ha támadóbb felfogású tréner irányítaná a gárdát, akkor akár tíz gólt is szerezhettek volna vasárnap, a Manchester United vendégeként 6–1-re megnyert bajnoki összecsapáson.

Tottenham Hotspur's Portuguese head coach Jose Mourinho (L) speaks to Tottenham Hotspur's Ivorian defender Serge Aurier during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 4, 2020. (Photo by CARL RECINE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Carl Recine

A portugál szakember ezzel a nyilatkozattal tulajdonképpen azokra a kritikákra reagált, amelyeket még az előző idényben kapott, amikor novemberben átvette a Spurs vezetését Mauricio Pochettinótól. Akkor a szakértők egy része és a szurkolók is azt kifogásolták, hogy Mourinho túlságosan védekező felfogásban küldi a pályára tanítványait.

„Képzeljék el, ha olyan edzőjük lenne, aki a támadásra helyezi a hangsúlyt... Most egy védekezésre koncentráló edzővel rúgtak 6 gólt, tehát egy más felfogású trénerrel 10, 11 vagy 12 gólt szereztek volna”

– jelentette ki az 57 éves szakember.

„Sokkal inkább hittünk a saját erősségeinkben és taktikai tervünkben, mint a United gyengeségeiben, mert azt gondolom, hogy ebből nem sok van” – értékelt a meccs után Mourinho, akinek csapata az első négy Premier League-mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel egyelőre a legeredményesebb a ligában, holtversenyben az Evertonnal és a Leicester Cityvel.

A Tottenham múlt csütörtökön is kiszolgálta a televízió előtt szurkolókat, akkor az Európa-liga csoportkörébe jutásért rendezett találkozón 7–2-re verte az izraeli Maccabi Haifát.

Mourinho különösen élvezhette a vasárnapi diadalt, két éve ugyanis még a Manchester Unitedet irányította, ahonnan menesztették.

A Spurs a válogatott meccsek miatt következő szünet után, október 18-án a West Ham Unitedet fogadja a PL következő fordulójában.

Forrás: MTI

Borítókép: „Hát most mit csináljunk, Aurier, én vagyok az edző, elég lesz a hat gól a Manchesternek, menjél vissza védekezni!” – mondta védőjének a portugál tréner

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!