Kultúra

2007.12.08. 20:09

Átadták a megyei Príma-díjat

Csáky Mária, a Tatabányai Képzőművész Kör, és a Kisbéri Honismereti Kör kapta az idei megyei Príma-díjat.

kemma.hu

Néhány perccel ezelőtt eldőlt, hogy az idén kik vehették a megyei Príma-díjat. Az ünnepséget a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezete rendezte a tatabányai Modern üzleti Tudományok Főiskoláján.

A szervezők felkérték az önkormányzatokat, tagjaikat, támogatóikat, hogy tegyenek javaslatot a környezetükben élő és alkotó, elismerésre érdemes személyiségekre. 62 ajánlás érkezett, 10 jelöltet választottak ki közülük, akik részt vehettek a ma esti díjátadó ünnepségen.

A jelöltek: Tóth Zsóka előadóművész, népművelő; Csáky Mária táncpedagógus; a Tatabányai Képzőművész Kör; a Kisbéri Honismereti Kör; dr. Árendás Veronika tanár; dr. Bense Bánki Katalin építész; Tímár Ágnes újságíró; Bertáné Lőcsei Krisztina fazekas iparművész; a Tatabányai Szimfónikus Zenekar; Kovács Viktor testnevelő.
A támogatók szavazatai döntik el, hogy melyik három jelölt nyeri el a megyei Príma-díjat, és a vele járó 1-1 millió forintos pénzjutalmat.

A díjat az oroszlányi Csáky Mária táncpedagógusnak, a Tatabányai Képzőművész Körnek, illet a Kisbéri Honismereti Körnek ítélték oda.

A jutalmazottak 1-1 millió forintot, s emlékplakettet kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!