Made in America

2017.07.18. 08:22

A hazai termékeket népszerűsítő hét kezdődött az Egyesült Államokban

Donald Trump Fehér Házban tartott megnyitójával megkezdődött hétfőn a „Made in America” hét az Egyesült Államokban.

Az amerikai termékek dicséretének szentelt hetet megnyitó beszédében Donald Trump hangsúlyozta, hogy ismét beköszöntött az a korszak, amikor a „Made in America” előtérbe kerül. „Amerikai munkával, amerikai ügyességgel amerikai termékeket akarunk gyártani” – fogalmazott az elnök. Hozzátette: ha hazai gyártású árut vásárolnak, akkor a profit, a bevétel és sok munkahely is az országban marad.

Az elnök szerint az amerikai munkások és farmerek a világ legkiválóbbjai, az amerikai újító szellem és tehetség szintén a világ legjobbja.

„Többé nem engedjük meg más országoknak, hogy kijátsszák a szabályokat, hogy ellopják a munkahelyeinket és elszívják a gazdagságunkat”

– fogalmazott Trump. Leszögezte, hogy az elkövetkező hat hónapban e tekintetben jelentős változások várhatóak.

A megnyitó ünnepség után Donald Trump elnöki proklamációt írt alá a „Made in America” hétről, és július 17-ét „Made in America” nappá nyilvánította.

Kommentátorok megjegyezték: a bemutatóról hiányoztak azok a termékek, amelyeket a Trump-birodalom tucatnyi külföldi országban, köztük Indiában, Kínában, Indonéziában vagy Vietnamban gyártat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!