Közélet

2015.04.16. 13:52

Önzetlenül segít egy kis pedagóguscsapat

Ha nem megy a magyar vagy a töri, nem kell félni, itt a segítség! Helyi pedagógusok korrepetálják a gyengébben teljesítő nebulókat Nyergesújfalun.

F.K.

 A Szent Anna Családközösség újabb ötleteként helyi pedagógusok várják ingyenes korrepetálásra az általános iskolásokat. Az alsó tagozatos diákokat minden tantárgy titkaiba Lohner Ilona avatja be keddenként délután fél öttől a főutcai régi általános iskola épületében, az Ady Endre Művelődési Központ ideiglenes otthonában. A felső tagozatosoknak magyar nyelvtanból segít a tömegszervezeti székházban szerdánként 15–17 óra között két magyar szakos pedagógus, Berthold Györgyné, illetve Horváth Lászlóné Bergmann Éva. Kákonyi Gellért, az Ady Endre Művelődési Központ igazgatója – történelem szakos pedagógusként – hazai pályán várja a diákokat szerdánként 15–17 óra között történelmi ismereteik elmélyítésére
az általa vezetett intézményben.



Rentka Imre, akit az idősebb generáció korábbi remek zenészként is ismerhet a településen és a környéken, szerdánként szinten tartó, német nyelvű társalgásra hívja a fiatalokat. A felső tagozatos diákok pedig kéthetente pénteken 16–18 óra között hallhatnak érdekességeket a régi iskolában Klinger Attila matematika-fizika szakos tanártól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!