Közélet

2010.10.10. 13:40

Utcát neveznek el a leköszönő polgármesterről

Huszonhét évnyi településvezetői múltja után a város ünnepségen köszönt el nyugdíjba vonuló korábbi polgármesterétől, Miskolczi Józseftől. Díszpolgári elismerést kapott.

F. K.

 A városi rendőrőrssel szemközti Térségi Közösségi Ház környékén minden parkolóhely foglalt volt szombaton este. Bent minden lámpa égett. Ünnepelt (?) elköszönt a települést képviselők népes hada a nyugdíjas éveket választó Miskolczi Józseftől, aki sok-sok választáson állva maradva, huszonhét éven át volt Nyergesújfalu választott első embere.

A fehér asztalnál korábbi és újjonan választott helyi önkormányzati képviselők, vállalkozások vezetői, megyénk különböző szervezeteinek képviselői várták a nyitányt, amelyet a megyei önkormányzattól visszavett Szabolcsi Bence Zeneiskola művész tanárai vállaltak magukra muzsikálásukkal.

A szervezők udvarias gesztusával élve, első körben a németországi partnertelepüléseket képviselők vehették kézbe  a mikrofont. A karlsdorf-neuthardiak elmondták, hogy sokat tanultak a testvérváros kapcsolatok ápolásáról Miskolczi Józseftől. Ezen ténykedését elismerve városukban utcát neveznek el róla. Az első utcanévtáblát – nagy taps közepette – be is mutatták.

A tapsvihar csak egy kicsit hagyott alább, ugyanis újabb fordulatként a karlsdorf-neuthardiak a másik nyergesi német partnertelepüléssel, a neu-wulmstorfiakkal együtt adták át Miskolczi Józsefnek azt az Európa érmet, amelyet az Európa Parlament néppráti frakciója adományozott a Duna-parti város első emberének az európai együttműködés eszméjének gyakorlati megvalósítása terén végzett ténykedéséért.

Csavarintva egyet a hivatalos szövegen, Egon Klefenz, korábbi karlsdorf-neuthardi polgármester, Nyergesújfalau díszpolgára  nyugdíjba vonuló kollégája, Ivett és Zsanett segítségét köszönte meg a szakszerű, érzéseket is átadó tolmácsolásukért.

Drapák Károly polgármester kilométerben nem jött messziről, a Duna túlsó partján élő, felvidéki muzslaiak üdvözletét hozta el Nyergesújfalura.
Beluzsár János, vasbetongyár vezérigazgatója gépészmérnökként  – a helyi és környékbeli vállalkozásokat képviselve, arra hívta fel a figyelmet, hogy a számok szikár tények. A nyergesiek nem tévedhettek mindig, amikor az ünnepeltet újra és újra vezetőjüknek választották – meggyőző fölénnyel az esetleg adódó vetélytárssal szemben is.

Az önkormányzati intézmények képviseletében Magyaráné Kaiser Zsuzsanna óvodavezető, a civil szervezetek jó szavait tolmácsolva a nyugdíjas klub vezetője, Lovász Józsefné lépett még a mikrofonhoz. Ezt követően Adolf Józsefné jegyző egy – a polgármesteri hivatalban dolgozók által fogalmazott – határozatot olvasott fel. Ennek szellemében a leköszönő polgármesternek például naponta háromszor fel kel másznia a Zoltek cég legmagasabb kéményének tetejére, a szintén helyi Toyo cég japán alkalmazottainak magyar népdalokat kell betanítania. Igenlő választ nem hallottunk.

Tóthné dr. Menczel Zsuzsanna, a megyei közigazgatási hivatal vezetője így zárta köszöntő szavait.– Ember voltál, ember maradtál.
– Munkásságod, eredményességed példa számunkra – hallottuk Tóth Zoltán bajóti polgármestertől. Beluzsár János, vasbetongyár vezérigazgatója gépészmérnökként arra hívta fel a figyelmet, hogy a számok szikár tények. A nyergesiek nem tévedhettek mindig, amikor az ünnepeltet újra és újra vezetőjüknek választották – meggyőző fölénnyel az esetleg adódó vetélytárssal szemben is.

További részletek a hétfői 24 Órában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!