Közélet

2009.11.07. 09:49

A víznek folynia kell, változik a megállapodás

Munkatervében nem szereplő ülésre hívta egybe az önkormányzati képviselő-testületet Miskolczi József polgármester.

Fenyvesi Károly

Ajánlattételi felhívást fogadtak el, illetve módosították a városban új cementgyár építését tervező Holcim Hungária Zrt.-vel kötött megállapodást.

A városi rendelőintézet felújítási terve a nagyon jelentős építészeti átalakításokon kívül eszközbeszerzésekre vonatkozó részeket is tartalmaz. Utóbbiak sorában ott szerepelnek az orvostechnológiai eszközök, gépek, bútorok, a számítástechnikai rendszerek működéséhez szükséges kommunikációs eszközök és a beteghívó rendszer elemei. Ezek beszerzéséhez pályázati támogatást nyert el a város. Saját zsebből kell fizetni az alapellátáshoz szükséges egyéb eszközöket. Ezek megvásárlása előtt közbeszerzési ajánlattételi felhívást fogalmaztak meg a képviselők.

A Forest-Papír Kft. a cég előzetes elképzelései ellenére egyelőre mégsem vásárol területet az ipari parkban. Így át kellett alakítani a park csapadékvíz-elvezetésére kidolgott pénzügyi megoldást. Ennek részeként változik a Holcimmel kötött együttműködési megállapodás, illetve a város pályázaton kér támogatást a munkálatokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!