Közélet

2009.10.11. 11:29

Biciklivel érkezetek a polgármesterek

két település közötti út mellett kialakított aszfaltcsík közigazgatási határára Tóth Zoltán bajóti polgármester és szomszédos kollégája, Miskolczi József is kerékpárral érkezett szombaton.

Fenyvesi Károly

A bringákat kitámasztották a csemetekert bejáratánál, ügyes segítők azonnal nemzetiszínű szalaggal kötötték össze a két drótszamarat. Máris kezdődhetett a Bajót-Nyergesújfalu között 124 millió forintos – Európai Uniós és állami – támogatással kialakított kerékpárút átadási ünnepsége.

Meglepően sokan kerekeztek, sétáltak, autóztak ki az eseményre. Az érdeklődők az adatok sorában többek közt arról is hallhattak, hogy az új kerékpárút hossza 3,1 kilométer, átlagosan két és fél méter széles. A nyergesieknek 54,9 millió forintjába, a bajótiaknak 19,4 milliójába került a beruházás. A kivitelező a lábatlani Bánkúti Endre vezette Árkádok Kft. volt.

Miskolczi József és Tóth Zoltán is kiemelte, jó lenne, ha a két szomszédos település eredményes együttműködését sok falu, város, mikrotérség is követendő példaként értékelné az ország minden szegletében. Erről a hivatalos útvatást követően is sok szó esett – sörözgetés közben – a kerékpárúttól néhány méternyire felállított sátorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!